Gymnastiekvereniging SSS

20 februari 2012

in SSS Heeg

Successen SSS-meisjes NTS 12

Op 10 december hebben de meisjes niveau 12 hun eerste rayon wedstrijd gehad in IJlst.

In de eerste wedstrijd waren er 3 turnsters van SSS die hun allereerste rayonwedstrijd moesten turnen. Dit was niet zonder succes, want twee van de drie vielen direct in de prijzen. Iris Koudenburg werd 2e en Iris Wijbenga werd 1e in de categorie 6-7 jaar.

vlnr Iris Koudenburg, Iris Wijbenga en Sacha van Vugt

Sacha van Vugt, een van de turnsters uit Hommert, die bij SSS traint, behaalde toch nog een mooie 8e positie in een veld van 14 turnsters.

In de tweede wedstrijd waren beide meisjes van SSS ziek. Siv van der Kaay moest zich afmelden en Jetske de Boer, uit Hommerts, had zich vermand en kwam toch opdagen om het te proberen. Met een 9e plaats, in de categorie 8 jaar, viel ze net buiten de prijzen, want in deze grote groep van 25 turnsters waren 6 prijzen te verdelen.

Annelie van der Zee

In de derde wedstrijd verraste Annelie van der Zee, in de categorie instap, door met ruime voorsprong het goud voor zich op te eisen.

De 2e plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen voor deze meisjes is op 4 februari in Makkum.

 

Goede prestaties meisjes NTS niveau 7

Op zaterdagochtend 14 januari half 8 moesten de meisjes van niveau 7 in Dokkum op de vloer staan om hun warming-up te doen voor hun eerste wedstrijd.

Als eersten moesten Margriet Abma en Lisa Adema aantreden op de wedstrijdvloer. Vorig jaar nog zeer succesvol op niveau 8 moesten deze dames verplicht promoveren naar niveau 7. Voor deze dames was het best wel even wennen, want het niveau was erg hoog.

Lisa Adema turnde in de categorie junior 1 en kon met een tevreden gevoel terugkijken met een 8ste positie in een groep van 20 turnsters. Met een onnodige val op de balk kan ze de volgende wedstrijd ook nog omhoog kijken naar de top drie positie.

Margriet Abma, jeugd 2, turnde een stabiele wedstrijd, maar haar moeilijkheidsgraad lag nog iets te laag waardoor de eindscore enigszins tegen viel. Met een 18de positie zal ze zeker niet tevreden zijn en proberen om eind maart beter voor de dag te komen.

In de tweede wedstrijd turnde Myrthe Vlas in de categorie jeugd 1 in een groep van 21 turnsters. Een zeer sterke groep, maar Myrthe wist zich goed te handhaven. Na een iets tegenvallende balk oefening presteerde ze zeer goed op vloer, sprong en brug. Myrthe won dan ook de 2e prijs in deze categorie, een zeer goede prestatie!

De tweede wedstrijd voor deze meisjes is op 24 maart ook in Dokkum. Deze wedstrijd is tevens het fries kampioenschap.

Folkert Jan van der Pol geslaagd voor assistent trainer

Na een cursus, in Heeg en IJlst, van 7 bijeenkomsten en stages bij onze vereniging moest Folkert Jan op 13 november examen doen in IJlst. Dit examen heeft hij met goed gevolg afgelegd en hij kon dan ook het diploma, assistent trainer, in ontvangst nemen. Folkert Jan assisteert op dit moment op woensdagmiddag bij de recreatiegroepen, waar we als vereniging erg blij mee zijn.

Mocht u /jij ook zin krijgen om te gymmen kom dan gerust eens langs om een paar lessen mee te doen, kijken mag natuurlijk ook.

De tijden zijn:

Woensdagmiddag:

  • 13.30 u. – 14.30 u. kleuters groep 1 en 2 basisschool
  • 14.30 u. – 15.30 u. meisjes groep 3 en 4 basisschool
  • 15.30 u. – 16.30 u. meisjes groep 4 en 5 basisschool
  • 16.30 u. – 17.30 u. meisjes groep 7 en 8 basisschool

Donderdagmiddag:

  • 17.15 u. – 18.15 u. jongens vanaf 6 jaar
  • 18.15 u. – 19.15 u. meisjes recreatie v.o. vanaf 12 jaar
  • 20.00 u. – 21.00 u. dames grondgymnastiek
  • 21.00 u. – 22.00 u. dames toestelturnen

Voor meer informatie kunt u/jij ook altijd contact opnemen met de leiding tel. 0515-443045 of met iemand van het bestuur tel. Voorzitter 0515-444404

Groeten,

Gymnastiekvereniging S.S.S.