Heart for Children

20 februari 2012

in Goede doelen

Beste vriend(in) van Heart for Children,

Het is weer de hoogste tijd om jullie via een nieuwsbrief te informeren over de voortgang van ons project.

De bouwwerkzaamheden

Afgelopen jaar zijn er in Osia weer de nodige werkzaamheden verricht. Het project groeit gestaag. Zoals jullie misschien al hebben gezien op de website, is afgelopen zomer het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen. Er zitten drie leslokalen in en een sanitair bloc. Het heeft veel tijd, cement, zand en staal gekost. Maar als je nu het terrein op rijdt, lacht de school je toe!

Het nieuwe schoolgebouw

Inmiddels zijn wij ook gestart met een tweede slaapgebouw. Net als het eerste slaapgebouw waar de meisjes in slapen, bestaat het geheel uit vier gebouwen, die in een vierkant staan. De hoeken worden opgevuld door twee sanitaire gedeelten en een woning voor de onderwijzers.

De slaapgebouwen in aanbouw

Twee gebouwen zijn klaar, van de andere twee staan de muren en de stalen dakspanten. We hopen dat het geheel volgend jaar afgebouwd kan worden. Of dat lukt is afhankelijk van de financiën. Maar we geloven dat het gaat lukken!

De kinderen

Er zijn nu in totaal 73 kinderen op onze school, die in de klassen 1, 2 en 3 zitten. Volgend jaar februari hopen we een nieuwe eerste klas te verwelkomen en schuift de rest weer door. Het gaat over het algemeen heel goed met de kinderen. Het is misschien illustrerend om het verhaal van Sebastian te vertellen. Zijn ouders zijn allebei overleden aan aids. Twee en half jaar geleden kwam hij als een heel mager ziek jongetje binnen. Hij kon amper een paar meter achter elkaar lopen. Eigenlijk had zijn omgeving er weinig hoop op dat hij in leven zou blijven. Het is echter onze ervaring dat kinderen met het HIV virus toch een heel lang en goed leven kunnen leiden, als ze liefde en verzorging krijgen. Zo is het ook met Sebastian gegaan. Hij is helemaal opgeknapt, zelfs zo goed dat zijn oude schooljuffrouw haar ogen niet kon geloven en hem nauwelijks herkende, toen ze haar op weg naar zijn oma tegenkwamen. Dit is helemaal waar we het voor doen!

De kinderen

Dankzij jullie donaties is dit alles mogelijk gemaakt.

Voor Cor en Grace is dit de stimulans om door te zetten. Grace is nu weer bezig om 25 nieuwe kinderen te selecteren. Dit zijn kinderen zoals Sebastiaan. Dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn veel meer kinderen die hulp nodig hebben, dan wij op onze school kunnen plaatsen. Vandaar dat Grace de meest wanhopige gevallen probeert uit te zoeken.

Al deze kinderen hebben ook weer sponsorvrienden nodig. Misschien dat u vrienden of bekenden weet die zich hierdoor aangesproken voelen.

Wij als vrijwilligers van de Stichting Heart for Children zijn in ieder geval heel erg blij met uw betrokkenheid bij ons werk. Namens Cor, Grace en de kinderen, hartelijk dank voor alles!

Wij wensen jullie een gezegend 2012 toe.

Met vriendelijke groet

Het bestuur Stichting Heart for Children

www.heart4children.org