Bridgeclub Heeg

7 maart 2012

in Bridgeclub Heeg

In Memoriam Erna Algra

En opnieuw moet de bridgeclub afscheid nemen van één van haar leden. Erna Algra is na een kort ziekbed op zondag 19 februari 2012 overleden. Erna is van de club van 12 of eigenlijk 13. Op woensdagavond 21 januari 2004 is Erna begonnen aan de bridgecursus met totaal 13 cursisten waarvan uiteindelijk 12 deelnemers na de cursus op de club zijn begonnen met competitiespelen.

De eerste lesavond had Erna eigenlijk nog niets met kaarten, ze kon alleen ‘pesten’. Maar al snel leerde ze, oefende ze veel buiten de competitieavonden om, ze studeerde veel in de bridgeboeken en werd redelijk fanatiek. Ze had een aantal uitspraken die steeds weer naar voren kwamen:

  • Het aas moet je vasthouden!
  • Door het sterk heen!

Drie jaar terug kwam ze in het bestuur van de bridgeclub als secretaris, al was ze niet heel ervaren achter de pc, ze vogelde al snel zelf allerhande uit en ze wilde graag meedenken.

Mei vorig jaar werd ze geopereerd aan de galblaas en dit bleek galblaaskanker te zijn. Ze wilde nog graag weer bridgen in het nieuwe seizoen, dat is helaas niet meer gelukt, ze was er ’s avonds meestal te moe voor. Wel hebben we in december nog een keer samen met het bestuur huiskamerbridge gespeeld en Erna genoot. Helaas hebben we nu afscheid van haar moeten nemen. We zullen Erna missen en wensen de familie heel veel sterkte toe.

Barbera E. Smit, voorzitter en wedstrijdleider Bridgeclub Heeg