BSO Bernewille

7 maart 2012

in BSO Bernewille

Voorjaarsvakantie

Terwijl we dit stukje schrijven is het nog geen voorjaarsvakantie maar wanneer u deze Sylboade leest is het al geweest maar hierbij toch onze plannen. Het thema voor deze vakantie is ‘gezond / ongezond’. Bedacht door onze stagiaire Saskia en met z’n allen gaan we leuke activiteiten in dit kader uitvoeren. Zo gaan we natuurlijk allerlei gezonde en ongezonde lekkernijen maken en opeten.

Kok Dirk

Er komt zelfs een heuse kok (Dirk van Barneveld) langs die ons gaat assisteren! Hij komt samen met ons hapjes maken en deze kunnen de ouders op het eind van de middag komen proeven. De kinderen gaan natuurlijk koksmutsen en een menu kaart maken. Ook willen we de kok nog gaan interviewen en dit dan plaatsen in de volgende editie van de Sylboade.

Naast al dat eten gaan we natuurlijk ook bewegen wat dit is erg gezond!! Leuke bewegingsspelletjes en natuurlijk dansen op muziek! De volgende Sylboade zullen we een impressie geven wat we hebben gedaan!

Prietpraat

*Na de eerste sneeuwbui op vrijdag 3 februari paste het er echt bij om warme chocolademelk te drinken. Onder het drinken komt er een gesprek op gang over dure en goedkope chocolademelk. ‘Ach, ik kan het allemaal wel betalen want ik ben miljonair’ zegt de één. De ander vraagt: ‘nou, hoeveel geld heb je dan?’ , ‘nou….. Wel vijftig euro en dat is vet veel!’

*’Wij hadden en kerstmusical en ik vond er niets aan’, zegt een kind tegen juf. Juf vroeg waarom ze er niets aan vond. ‘Ik moest toen verkleed als cowboy maar ik was een herder!’

Afscheid

We hebben in het begin van het nieuwe jaar afscheid moeten nemen van Jelte. Dit waren we vergeten te vermelden vorige Sylboade…… SORRY!!! Ook nemen we binnenkort afscheid, of hebben dit inmiddels al gedaan, van Thijs en Seph. We hopen dat jullie nog wel eens langs komen bij de BSO voor een glas limo of een cracker!

Tafelvoetbal

Tegenwoordig is er bij ons op de BSO een voetbaltafel te vinden. Alle kinderen zijn er erg fanatiek in en zelfs de juffen worden uitgedaagd voor een stevig potje voetbal. Het is dus zeker een succes!

Moppen en raadsels

Wat is het verschil tussen een olifant en een vlo??
Wacht maar tot er één op je buik springt!

Een man loopt langs een vijver en hij ziet een huilend jongetje bij een brug. De man vraagt aan het jongetje `Waarom huil je zo?` `Een paar jongens hebben mijn broodje in het water gegooid!` `Met opzet?` vraagt de man. `Nee` zegt het jongetje `met kaas!`

Wist u dat

  • Juf Debbie met babyvakantie is
  • Juf Mieke haar vervangt
  • Lutsen-Jan en Isa onze kleurplatenwedstrijd hebben gewonnen
  • Eefke en Siv een prachtig kunstwerk hebben gemaakt op doek
  • Deze te bewonderen is bij de BSO
  • Onze voicemail is ingesproken door onze eigen kinderen

Toppers van de maand!

Pytrik, Emma, Marianne en Nynke.

Omdat deze meiden altijd heerlijk in de huishoek spelen en ze zichzelf altijd mooi verkleden als prinsessen. En wat we helemaal geweldig vinden is dat ze alles weer heeeeeeeeel netjes opruimen! TOP DAMES!

Even voorstellen: Mieke de Groot

Hallo, ik ben Mieke de Groot. Ik vervang vanaf 1 februari Debbie zij is met zwangerschapsverlof. Ik heb erg veel zin om samen met Femke, Alicia, Ria, Klazien, Saskia en Danielle aan de slag te gaan bij BSO Bernewille.

Sinds juli vorig jaar woon ik met mijn man en dochtertje in Friesland, we hebben een flinke stap gezet vanuit Rotterdam. Het is heerlijk in het Friese land en we genieten van deze stap. Sinds 8 jaar werk ik bij Catalpa en vind het ontzettend leuk om op deze manier Heeg en zijn kinderen te leren kennen.

Over BSO Bernewille

Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223
www.bso-bernewille.nl