Gymnastiekvereniging SSS

7 maart 2012

in SSS Heeg

Goede prestaties meisjes NTS niveau 9-11

Op zaterdagochtend 21 januari moesten 8 meisjes van SSS aantreden voor hun eerste wedstrijd in Lemmer voor niveau 9-11. Als eerste moest Janna Ferbeek turnen in de categorie pup2 niv.11. Met een 13e plek in een veld van 30 turnstes kon ze zeer tevreden zijn.

De winnaressen

In de tweede wedstrijd turnde Irma Jaarsma in de categorie pup2 niv 10 in een groep van 24 turnsters. Met een 6e plaats viel Irma net buiten de prijzen. Daimy Nieuwenhuis en Lonneke Zijsling turnden tegelijk in baan B in de categorie pup1 niv10. Met resp. een 2e en een 4e prijs deden de dames van SSS goed van zich spreken. Ook in deze wedstrijd turnden op het hoogste niveau Anna Wijbenga en Anna-Renate Attema. Deze dames turnen beide in de categorie pup2 niv.9. Hier kon Anna Wijbenga met een mooie 2e prijs naar huis en viel Anna-renate met een 5e plaats net buiten de prijzen.

Marrit Louwsma en Bente Vlas turnden beide een zeer goede wedstrijd. Bente Vlas werd ruimschoots 1e en Marrit werd prachtig 2e. Bente en Marrit turnen instap niv. 9. De tweede wedstrijd voor deze meisjes is op 10 maart ook in Lemmer. Deze wedstrijden tellen beide weer mee voor de plaatsing voor het Friese kampioenschap.

Folkert Jan van der Pol turnt goede wedstrijd in turncompetitie

Op 28 januari kon Folkert Jan van der Pol afreizen naar 2e Exloërmond voor zijn eerste wedstrijd in de turncompetitie. Best een hoog niveau waar Folkert Jan hier in turnt. Heel lang traint hij hier nog niet voor. In een korte periode moest Folkert Jan veel nieuwe dingen leren maar dit ging hem goed af. Folkert Jan won dan ook de 3e prijs een zeer goede prestatie!

Successen S.S.S.-meisjes NTS 12

Op 4 februari hebben de meisjes niveau 12 hun tweede rayonwedstrijd gehad in Makkum.

In de eerste wedstrijd waren er 3 turnsters van SSS die moesten turnen. Deze keer was er een 2e prijs voor Iris Wijbenga in de categorie 6-7 jaar. Iris Koudenburg viel deze keer net buiten de prijzen en werd 5e. Sacha van Vugt behaalde wederom een 7e positie. Iris Wijbenga werd hiermee eerste voor de doorstroming en met een beetje geluk mag Iris Koudenburg ook nog naar de Friese kampioenschappen, want zij bezet de derde plek voor de doorstroming.

Nog meer prijswinnaressen

In de tweede wedstrijd waren er drie meisjes van SSS in de categorie 8 jaar. In deze wedstrijd deed Ymkje Altenburg voor het eerst mee met een raynwedstrijd. Met een 1e plaats stak ze iedereen de loef af! Jetske de Boer werd deze keer 16e. Siv van der Kaaij turnde ook haar eerste wedstrijd. Met een 19e plek deed Siv keurig mee.

In de derde wedstrijd turnde Annelie van der Zee weer een zeer stabiele wedstrijd, in de categorie instap. Deze keer leverde het een mooie 2e plaats op. Met deze uitslag werd ze wel als eerste geplaatst voor de doorstroming.

De Friese kampioenschappen voor deze meisjes is op 7 april in Makkum.

Jongens drie keer goud in Franeker

Arjen

Op de allermooiste ijsdag zaterdag 11 februari moesten de jongens van de niveau’s 11-14 hun wedstrijd turnen in Franeker. In de eerste wedstrijd kwamen Riemer Durk Krol, Martijn van Kapel en Arjen Hofstra in actie in de categorie instap op niveau 12. Arjen Hofstra behaalde hier de 3e prijs in een groep van 23 deelnemers. Martijn werd prima 7e en Riemer Durk werd 18e door een vergeten onderdeel aan de brug en door bij voltige niet het juiste bordje omhoog te houden.

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan de jongens van niveau 13, Sjoerd Seffinga, pupil, Sydo Ketelaar,instap en Jorrit de Jong, benjamin. Deze jongens turnden alle drie een geweldige wedstrijd en werden dan ook alle drie winnaar van een gouden plak in hun categorie.

In de derde wedstrijd turnde Jurre Boellen bij jeugd niv. 11. Jurre eindigde op de 7e plaats.

Ondanks de gemiste ijspret was dit een zeer succesvolle dag voor SSS.