It Wraldfinster

7 maart 2012

in It wrâldfinster

Koken

Elke vrijdagmiddag wordt er met juf Tineke gekookt. Deze maand was groep 8 aan de beurt. Rienk en Arjen schrijven:

‘Vrijdagmiddag hadden wij (groep 8) koken gehad. Dat was leuk!
We hadden macaroni gemaakt. Het was echt heeel lekker. We hebben veel plezier gehad.’

Techniek

Techniek

Wij hadden vandaag een techniek opdracht van ruimte schip aarde. We moesten een ballon via een lijn naar boven schieten.
En we moesten een spekje in een wijn fles doen en dan met een vacuüm pomp de lucht er uit pompen. Dan moest je kijken wat er gebeurde. Bij mij werd het spekje heel groot. We moesten ook nog onze school zoeken op google maps. Dat was grap[pig, we konden onze fietsen zien. Het was een hele leuke middag.

Groeten Wessel en Erwin !

Doedag Bogerman

Kunstwerk Keith Haring

Wij hadden op woensdag 1 februari een doedag van de Bogerman. Wij waren in twee groepen ingedeeld, in een groep A en B ik zat in groep B samen met Jitse, Louis, Rienk, Jorn, Teade, Martine en ik. We moesten eerst naar wiskunde daar moesten we coördinaten uitreken met een geodriehoek. Hierna gingen we naar techniek. Daar moesten we een hand maken die door draadjes kon bewegen zo kon je de wijsvinger opsteken. Toen gingen we naar Frans daar gingen we in het begin leren hoe je in het Frans hoe heet jij zegt. En ook hoe je dan antwoord geeft. Toen gingen we een Frans filmpje kijken. Toen was er een korte pauze in die pauze was er een Bogerman quiz en harde muziek. Toen de pauze afgelopen was gingen we naar bevo (kunst en cultuur) toen moesten we een poppetje van keith haring (zie foto) inkleuren. Dat was ook wel leuk. Daarna was het afgelopen. Het was een hele leuke dag op het Bogerman

Donald Duck scholenactie!

Scholenactie

Groep 7 heeft meegedaan aan de scholenactie van de Donald Duck. Je mocht een idee insturen voor een make-over op school. Sjoerd en Jelte bedachten samen een idee en Sjoerd stuurde het idee naar Donald op. Er kon gestemd worden t/m 5 februari. Als je won werd de make-over daadwerkelijk uitgevoerd, kreeg je teken- en kleurproducten en kwam er een Donald Duck hoofdredacteur langs! We zaten bij de laatste vijf van Friesland!
We hebben helaas niet gewonnen.

Idee van Sjoerd:

Mijn idee is om een leeshoek te creëren waar je ongestoord een Donald Duckje kunt lezen. We hebben in de klas een nis en daarvoor wil ik graag een houten schot plaatsen met Donald Duck erop geschilderd.

Karate les

Karateles

Maandagmiddag 6 februari hebben de kinderen van groep 4/5 een demonstratieles gehad van drie karateleraren. Sen Anja gaf de les en de twee senleraren deden voor hoe iets gedaan moest worden. De kinderen werd geleerd dat je eerst een les met een begroeting begint en dat je daarna pas in actie komt. De kinderen leerden hoe je moest stoten, schoppen en kreten uitslaan! Het was een heel boeiende les en alle kinderen deden enthousiast mee!
‘Wij gaan misschien op karateles omdat we met de klas proef mochten doen en we moesten schoppen 100.30 keer dat was heel zwaar en we moesten japans praten! ‘Van Annelie van der Zee groep 4b.

Schaatswedstrijden

Schaatser in actie

Donderdag 9 februari heeft de IJsvereniging Heech schaatswedstrijden georganiseerd.
Het ging er fanatiek aan toe! Alle kinderen deden hun best voor een podiumplek/medaille. Het was een geslaagde, sportieve middag. Vrijdagochtend was de prijsuitreiking en mochten de winnaars op het podium hun medaille in ontvangst nemen. Voor iedereen was er na afloop een heerlijke mandarijn of appel. Hiernaast ziet u een van de winnaars (1e prijs), Wessel Horlings uit groep 8, volop in actie!

Toertocht

Bij de Waterpoort

Na alle drukte rond de Citotoetsen in groep 8, was er gelukkig tijd voor ontspanning (nou ja, ontspanning…..). Vrijdagmiddag 10 februari mocht er een mooie tocht geschaatst worden. Er werd in twee groepen geschaatst. Een groep is met meester Pieter naar Sneek geschaatst en mocht vanaf de Kolk de Waterpoort aanschouwen. Daar konden ze even rusten met koek en zopie. De andere groep schaatste met de vader van Ruben naar IJlst en had even een rustpauze met koek en zopie bij Arjen thuis.