Over overgewicht

7 maart 2012

in Ondernemers van Heeg

Sinds kort hebben we een echte gewicht consulente in ons dorp. Haar naam is Antje Gerritsma, ons gerespecteerd mede redactielid. Wat een goed idee‼ Natuurlijk willen we daar allemaal meer van weten, dus tijd voor een afspraak.

Antje Gerritsma

In de Harinxmastrjitte zit op nr. 38 Kapsalon Paula, bij iedereen wel bekend. Wat niet iedereen weet is, dat er zich boven de kapsalon nog een prachtige ruimte bevindt. Daar wil ze al een tijdje iets mee doen. Ze kwam in aanraking met Timfit Proteinedieet. Een mooie uitdaging‼ En in Antje vond ze de vrouw, die de tijd en de motivatie heeft om dit te starten, samen met Paula. Dus: zo gezegd, zo gedaan‼ Contracten worden getekend, de ruimte ingericht en nu gaat het echte werk beginnen…

Antje gaat mensen begeleiden bij het afvallen. Dat doet ze graag en zelf zal ze het beste voorbeeld worden. Ze is namelijk eerst zelf met het dieet aan de gang gegaan. En het gaat goed, mag ik melden‼ Ze zegt, dat ze geen honger heeft en dat het eten lekker is. Nou, dat hoor je soms wel anders….Tijdens het gesprek zit Antje aan haar ontbijt, een bananen shake. Ik moet zeggen: het ruikt naar banaan, het proeft als banaan en heeft de kleur van banaan, dus…

Timfit geeft aan, dat je in 4 weken tijd tussen de 8 en 12% van je lichaamsgewicht kunt verliezen. Dat is behoorlijk veel. Een crashdieet? U weet wel, zo’n dieet, waarbij je heel snel afvalt, maar ook binnen de kortste keren weer terug bent op je oude gewicht en misschien nog erger (klinkt het bekend?) Nee, dat is dit zeker niet. Sterker nog, het wil juist een einde maken aan het bekende jojo effect. Klinkt prachtig, maar hoe werkt het?

Tijd voor een stukje theorie. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor onze spieren, huid, ogen en botten. Eiwitten bevatten aminozuren; dat zijn de bouwstenen. Ons lichaam kan sommige van die aminozuren wel maken, andere niet. Die zullen dus uit onze voeding moeten komen. Stel, dat je nu een streng dieet gaat volgen met heel weinig caloriën, dan kan het zijn, dat je te weinig eiwitten binnen krijgt. Dan gaat je lichaam spierweefsel afbreken. Daardoor ga je je slap en futloos voelen. Als je nu een eiwitten dieet volgt, dan gaat je lichaam geen spierweefsel afbreken, maar vet‼ En dat is toch wat we willen, niet waar? De shake’s bevatten dus eiwitten, samen met 23 vitamines en mineralen. En ze bevatten een minimum aan koolhydraten en vetten.

In de eerste fase worden het ontbijt en de lunch vervangen door een shake. Het avondeten kun je gewoon met de rest van het gezin mee eten, behalve dat je de piepers, pasta, rijst enzo even voorbij laat gaan. Maar WAT je eet, moet je dan ook wel erg lekker vinden, want dat heb je dan wel verdient‼ (Antje kan je via de mail wat goede recepten geven) Na een tijdje kun je bij de lunch weer een bammetje eten, of een piepertje ‘s avonds meeprikken. Dus rustig weer wat koolhydraten erbij. Stel, dat je dan nog wat wil afvallen, dan kun je daarna weer terug naar de 2 shake’s. Dan krijg je een extra boost, doordat de koolhydraten weer uit je dieet gaan. En dat doe je dus allemaal samen met Antje. Want zij gaat dat helemaal begeleiden. En eenmaal op je geweldige nieuwe gewicht, is het natuurlijk de bedoeling om dat vast te houden. Kan dus‼ Ik heb begrepen, dat de eerste klantjes zich al gemeld hebben.

Als je een echte coach bent, dan sta je ook voor je mensen klaar en dat doet ze. Als je in een dip zit, kun je haar altijd bereiken. Ze zorgt ervoor, dat je binnen het uur antwoord krijgt. Dat is goed om te weten, want we weten allemaal, dat die dip eraan komt, vroeger of later. Mocht het een tijdje niet lukken, dan gaat ze met je kijken waar dat aan ligt en oplossen. O ja en we moeten meer bewegen, maar ja, dat wisten we toch?

De shake’s zijn natuurlijk bij Antje te koop. Als je bij haar op consult bent, wil je immers meteen beginnen? Prijzen zijn te vinden op de website. Had ik al verteld, dat de consulten gratis zijn? Antje heeft ook een eigen kortingscode (haar naam), waardoor je zelf via het internet de shake’s met korting kunt kopen. Je hoeft ook niet perse in Heeg te wonen, want die kortingscode werkt natuurlijk overal. Timfit is een Nederlands product, dat sinds ongeveer 2 jaar op de markt is. Inmiddels zijn er al duizenden mensen goed mee afgevallen. Men fluistert, dat binnen het Ajax-team binnenkort er ook voetballers zijn, die er mee aan de slag gaan…. In Friesland zijn er nu, met Antje erbij 4 verschillende consulenten.

Op 17 maart a.s. komt er een grote Open Dag‼ Kapsalon Paula bestaat 25 jaar en Timfit gaat van start in Heeg. Met mooie aanbiedingen en kortingen. Let op de brievenbus voor meer informatie‼ In de tussentijd kun je alvast kijken op de website: www.timfit.nl.

Heel veel succes.

Agnes de Groot