St. Jozefschool

7 maart 2012

in St. Jozefschool

ALO

Misschien heeft U ze wel gezien. Die pubers in trainingsbroeken. Het waren er bijna 100. Het waren studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Toekomstige gymdocenten dus. Ze kwamen op de beide basisscholen en in Talma bewegingslessen geven. De dag begon met een gezamenlijke ochtendgymnastiek. Bijna 300 kinderen dansten in de sneeuw. Dat ziet U op de foto hieronder. Daarna gingen alle kinderen in kleinere groepen uiteen voor allerlei leuke spelletjes en sporten. Het was een hele afwisselende en gezellige ochtend waar de meesters en juffen ook nog wat van hebben geleerd!

De studenten van de ALO op bezoek

Mini-Elfstedentocht

De groepen 1 t/m 5 hebben genoten van de mini-Elfstedentocht. Met een stempelkaart in de hand moesten de kinderen langs alle Elfsteden voor een stempel. Het was een “zware” tocht van wel ongeveer 500 meter! Geweldig om te zien hoe ook de aller kleinsten mee deden met dit evenement! Als de kaart vol was, mocht je hem nog een keer schaatsen.

Er was ook een koek en sopie kraam waar de kinderen warme chocomelk kregen.

Juf Jurrien, Siard en Lién hebben de stempelkaart nog niet vol!

Wist u dat:

  • Er een gezamenlijke open dag wordt georganiseerd op dinsdag 20 maart? Vanaf 9.00 uur tot 11.30 uur kunt U de beide basisscholen komen bezoeken en er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.
  • De Sint Jozefschool op dit moment helemaal in de ban is van het carnaval? In sommige klassen is de polonaise al stiekem geoefend. Op 17 februari gaan we dit feest vieren. In de volgende Sylboade meer hierover.

Wedstrijd schaatsen

Het ijs was sterk genoeg voor de traditionele schaats wedstrijden, georganiseerd door de schaatsvereniging.

Het was weer een geslaagde dag! Er werd sportief gestreden om de eerste, tweede, derde en vierde plaats.

De kampioenen zijn:

Isabelle, Tybo, Jens, Fransica, Theresa, Jelmer, Martijn de Rooy, Britt de Boer, Floor, Martijn van Kapel, Julius, Martynke, Roelof, Berber, Dagmar, Elke, Joukje, Herman, Emma, Cassandra, Silke, Jasmijn en Robin. Van harte gefeliciteerd!

Ze kregen mooie medailles en voor alle kinderen was er een gezonde traktatie.

Categorie meiden groep 7 vlnr. Elke, Joukje, Dagmar en Berber