Gymnastiekvereniging SSS

19 april 2012

in SSS Heeg

De winnaressen

Turnster Baukje Wijnja succesvol op niv. 8

zaterdag 25 februari was in Beetsterzwaag de eerste wedstrijd, niveau 8, van rayon zuid.

In de eerste wedstrijd moest Sieuwke Leenstra en Hanna Leenstra aantreden. Met een zeer goede sprong en vloeroefening leek Sieuwke hoge ogen te gooien deze wedstrijd. Maar door een onfortuinlijke val uit de brug moest Sieuwke de wedstrijd staken. Hanna was wel goed op dreef en turnde een keurige 10e plek in een groep van 27 turnsters.

Baukje Wijnja van SSS-Heeg was weer goed op dreef. Baukje turnde mee bij de verplichte oefenstof in de leeftijdscategorie pupillen 2. Na een zeer degelijke brug oefening was ze op haar tweede oefening op de balk wat minder stabiel. Dit leverde twee keer een val op. De onderdelen die volgden moesten perfect geturnd worden. Op de vloer en de sprong liet Baukje geen steken vallen. Met een voorsprong van 0,2 punten mocht Baukje de hoogste trede van het ereschavot beklimmen.

In de derde wedstrijd mocht Yldou Gijsen haar wedstrijd turnen. Na een regelmatige wedstrijd met de hoogste vloeroefening kon Yldou, met een 11e plek in een groep van 22 turnsters, tevreden terugkijken.

Goede prestaties turnsters SSS-Heeg niv 9-11

Op zaterdag 10 maart was er succes voor 3 meisjes van SSS-Heeg, tijdens de tweede plaatsingswedstrijd turnen in Lemmer niveau 9-11.

Als eerste mocht Janna Ferbeek (pup1 niv.11) haar wedstrijd turnen. Dit ging 3 toestellen lang prima, maar de mat oefening liep niet en hier liet ze kostbare punten liggen. Met een 9e plek zat Janna maar net buiten de prijzen.

Lonneke Zijsling (pup1 niv.10) behaalde een 3e prijs. Daimy Nieuwenhuis werd in deze categorie 5e, maar ze werd voor de plaatsing 1e, dus zal zij zeker zijn van een plaats op het Friese kampioenschap.

Anna Wijbenga (pup2 niv.9) werd net als in de eerste wedstrijd 2e. In deze categorie werd Anna Renate Attema 9e.

Nog meer winnaressen

Bente Vlas (pup1 niv.9) behaalde ook weer een 1e prijs in haar categorie, net als in de 1e plaatsingswedstrijd. In deze categorie lukte het Marrit Louwsma niet het succes van de eerste wedstrijd te herhalen. Marrit moest nu genoegen nemen met de 4e plek. Over 2 wedstrijden eindigde Marrit wel op de 2e plek.

Irma Jaarsma(pup2 niv.10) had niet haar beste dag en werd deze keer 13e.

De plaatsing voor het Friese kampioenschap is nog niet bekend, maar SSS zal daar zeker goed vertegenwoordigd zijn.

Folkert Jan van der Pol turnt goede wedstrijd in turncompetitie

Zaterdag 17 maart had Folkert Jan van der Pol (junior1 niv 10) zijn tweede wedstrijd, in de turncompetitie, in Hollandscheveld. Na veel trainingsarbeid en extra trainingen in IJlst was Folkert Jan er helemaal klaar voor.

Folkert Jan van der Pol

Folkert Jan heeft zijn oefeningen in korte tijd flink verbeterd en kon op deze dag na een prima wedstrijd de eerste prijs ophalen. In de eerste wedstrijd was Folkert Jan nog 3e , maar nu turnde hij 5 punten beter dan de vorige wedstrijd en gaf daarmee de concurrentie het nakijken.