It Wraldfinster

19 april 2012

in It wrâldfinster

Nieuwsbrief

Onze school verzorgt iedere 14 dagen een digitale nieuwsbrief. Wilt u meelezen, geef dan uw e-mailadres door aan: email hidden; JavaScript is required dan zorgen wij er voor dat u een berichtje krijgt als er weer nieuws is!

Eindtoets…

Trots… zijn we op onze groep 8! Zij kregen begin maart de resultaten van de eindtoets binnen en presteerden naar verwachting en soms zelfs boven verwachting! En dan mag je als leerling, als leerkrachten en school best trots zijn!

Afgezet tegen de landelijke resultaten scoorde de school flink boven dat gemiddelde. Een pluim voor de leerlingen en de meesters en juffen!

De resultaten op leerlingniveau worden gebruikt om een goed advies richting voortgezet onderwijs te formuleren. Ook de resultaten uit ons eigen leerlingvolgsysteem van de afgelopen 3 jaren spelen daar een belangrijke rol in. Meester Pieter voerde daarover begin maart gesprekken met de leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Op het moment dat u dit leest, zal het voor elke groep 8-leerling duidelijk zijn naar welke school hij of zij straks zal gaan.

Dansproject…

‘So you think you can dance?’ …

We kennen bijna allemaal deze tv-uitdaging wel. Nu, een aantal dansstudenten ging de uitdaging aan om alle Wrâldfinsterkinderen aan het dansen te krijgen: 26 t/m 29 maart werd De week van de dans! Dat liep uit op een eindvoorstelling op do.mi. 29 maart!

Dansdocente Ingrid Stoepker en 16 studenten van de hogeschool ‘Codarts’ uit Rotterdam kwamen vier dagen langs om samen met alle leerlingen aan een dansvoorstelling te werken! Lees op onze website hoe dat is gegaan!

Codarts Rotterdam is een kleinschalige internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus – wil jonge mensen met talent het kunstvak bijbrengen, opdat zij hun persoonlijkheden kunnen verwezenlijken. Codarts telt ongeveer 1.100 studenten, met 60 nationaliteiten, en circa 340 medewerkers.

Groep 7… vertelt!

We hebben in groep 7 op vrijdag mooie handpoppen gemaakt. Van twee simpele doosjes en kosteloos materiaal werd (o.a.) een prachtige draak, kikker, robot of vlinder geknutseld.

Nu gaan we de handpoppen natuurlijk nog gebruiken in een spannend verhaal. We laten dit op een komende viering aan de andere kinderen zien en horen.

Activiteiten in april

  • 3 april Nieuwsbrief
  • 4 april Groep 1/2 vrij: planningsdag leerkrachten.
  • 5 april Paasviering en oplevering nieuwbouw, inrichten nieuwe lokaal en teamkamer. Verhuizing groep 3/4a.
  • 11 april Onder voorbehoud: ouderavond rond een algemeen thema. Groep 7 werkt al weken aan een ‘mini-musical’:
  • in deze week waarschijnlijk een uitvoering?
  • 19 april Groep 7/8 naar het theater ‘Eur Opa’ van theatergroep ‘Citadel’.
  • Groep 8 doet mee aanhet theoretisch verkeersexamen.
  • 24 + 25 10-minuten-avonden voor onze ouders.
  • 27 april theatermiddag voor groep 5 t/m 8
  • 30 april Koninginnedag en begin meivakantie
  • 7 mei De schoolfotograaf komt!

Uitstapje…

groep 4b/5 Donderdagmiddag 8 maart zijn we met groep 4b /5 naar Zand- en Grondhandel BV Attema Heeg in Osingahuizen geweest. Samen op de fiets onder begeleiding van juf en de moeders van Chantal en Jetze en Marco zijn vader. In onderstaande verhaaltjes kunt u de reacties van de kinderen lezen. Alle verhaaltjes staan op onze website: www.wraldfinster.nl Juf Anneke, groep 4b en 5.

Wij gingen attema heeg en er was een trekker en een kiep auto. Het was super cool en we hadden ook helemaal naar school toe gefietst. En we hadden een pakje drinken en de leuke terugreis toen waren we terug op school. Rianne.

Zand en Grondhandel. Ik ben bij attema heeg geweest. Er staan Shovels en allemaal trekkers. Je mag er in zitten en toeteren. Het is heel leuk. Kom je ook eens kijken en er is maar een vrachtwagen waar je ook in mag zitten en toeteren. Kom je ook een kijkje nemen en je krijgt een pakje drinken en je krijgt ook een stikker. Wie weet waar je em plakt. Het is echt leuk om in te zitten. Groetjes Annelie.

Op 8 maart 2012 zijn we naar Attema Heeg geweest. En we mochten in de trekker zitten. En we mochten ook zien hoe ze een stuk metaal door snijden. En we mochten ook in de vrachtwagen zitten. En de toeters die mochten ze ook wel door snijden. Zoon herrie maar het was heel leuk! Nynke.

Tenslotte…

Op 20 maart hielden onze beide scholen een ‘open dag’ voor belangstellende ‘nieuwe’ ouders. Veel ouders schreven hun kind toen al in op de school van hun keuze. Moet u nog uw driejarige inschrijven, dan bent u van harte welkom! Het is voor de school en de formatie aanleerkrachten belangrijk om al te weten wie er inhet komend schooljaar in zullen stromen.