Oproep aan jongeren!

19 april 2012

in Goede doelen

Vrijwilliger gezocht voor Papua

Zoek je een bijzondere uitdaging na je examen? Ben je een van die jongeren die na hun studie een jaar iets heel anders willen doen? Ga dan als vrijwilliger iets betekenen en tegelijk een andere cultuur leren kennen!

Als commissie ‘Project Papua’ zijn wij op zoek naar jou als je belangstelling hebt om je een jaar – eventueel een half jaar – als vrijwilliger in te zetten voor een project in Papua. Als vrijwilliger zal je werken voor ‘P3W’, een christelijke organisatie voor ontwikkeling van vrouwen en meisjes. In oktober jl. ben ik op bezoek geweest bij deze organisatie. Ze hebben hier veel ervaring met vrijwilligers, je wordt er goed begeleid. Naast het meewerken op het vrouwencentrum geven vrijwilligers soms extra studieles in een internaat. In je vrije tijd leer je meer van het land en de cultuur kennen.

Het ‘Project Papua’ is een project van de kerk, namelijk van de PKN gemeenten in de regio Sneek, die een band hebben met de kerk in Papua. Het zou geweldig zijn als een jongere uit onze omgeving een (half) jaar in Papua als vrijwilliger wil werken en ons op de hoogte houdt.

Interesse? Of vragen? Ben je 20 jaar of ouder, kun je je aardig redden in het engels en ben je bereid om de taal van Papua (Indonesisch) te leren, neem dan contact met mij op voor meer informatie. Ik ben heel benieuwd naar reacties!

Janke Wijnia, email hidden; JavaScript is required

PS. Verzoek aan wie dit leest. Kent u jonge mensen voor wie dit misschien iets is, geef dit bericht dan aub door.