Plaatselijk Belang Heeg

19 april 2012

in Plaatselijk Belang Heeg

Beste Heegemers.

Milieustraat

De milieustraat blijft voorlopig open. In het najaar wordt opnieuw besproken wat te doen. Er zijn sterke argumenten en alternatieven aangevoerd voor behoud, die onderzocht moeten worden. Ook is er excuses aangeboden voor de slechte communicatie.

Harinxmastrjitte

Sinds de aanleg van de rondweg is deze straat eenrichtingsverkeer geworden. Dit heeft veel rust gecreëerd. De OVH heeft een plan bedacht voor een frisse nieuwe invulling. Voor eigen bewoners en recreanten, maar voor nieuwe ondernemers wordt deze straat aantrekkelijker gemaakt. Het plan bestaat uit het autoluw maken in de zomermaanden, het aantrekkelijk inrichten met verlichting en plantenbakken. Maar ook met meer terrasjes, bankjes en een open poppodium waar bv elke laatste vrijdag van de maand iets plaatsvinden kan. De OVH heeft al bij de gemeente gepolst en deze was enthousiast. Onze ondernemers zijn dat ook en wij als plaatselijk belang ook. Als de meeste mensen blij zijn met de plannen dan willen ze zo snel mogelijk beginnen.

PBH nieuwtje

Wij kunnen alleen goed functioneren als we weten wat er speelt. We worden nu op straat aangesproken, dat is natuurlijk prima en soms wordt er om spreektijd gevraagd.

Nu willen we op een andere manier openheid geven met een openhalfuurtje.

Openhalfuurtje

We willen u in de gelegenheid stellen iets onder de aandacht te brengen bij PBH, een halfuurtje vóór de vergadering.

U doet dit op de volgende manier: neem contact op bij het bestuur, geef aan welk onderwerp u wilt bespreken. Zodat wij ons kunnen voorbereiden. Dan kan het zijn dat u, spreektijd krijgt.

email hidden; JavaScript is required of email hidden; JavaScript is required of bel Hans Ringnalda 442411 of Marijke Witbraad 443152

Volgende PBH vergadering 23 april 20.00 HH

Dorpsvisie

Om een dorpsvisie te maken heb je informatie nodig. Om de informatie te stroomlijnen is een verdeling gemaakt op thema. Er zijn 4 groepen ontstaan nl. Economie, natuur milieu en landschap, sociaal cultureel en voedsel. Dit noemen we de kapitalen.

Dan hebben we ook leeftijdsgroepen gemaakt. Van 0 tot 65+ is ook verdeeld in groepen. Elke leeftijdsgroep zal zijn/haar eigen beleving ervaren bij de diverse onderwerpen en vraagt ook een eigen benadering.

De mensen van de visiegroep zijn per kapitaal gaan inventariseren, wat er al bekend was, wat er in eerdere plannen is geschreven, de geschiedenis, over meetbare ontwikkelingen als huizenbouw, of groenvoorzieningen, economische ontwikkelingen enz.

12 maart j.l. hebben de groepen hun resultaten gepresenteerd. Er is veel werk verricht de opbrengst was geweldig. Heeg komt in breed perspectief onder de aandacht. Er is zoveel wat je maar heel vanzelfsprekend vindt maar verlicht vanuit een andere hoek, er toch heel anders uitziet. Met een andere bril op zie je ineens veel meer.

De volgende stap zal zijn hoe we informatie van de Hegemers kunnen krijgen. Welke vragen willen we stellen. We zullen de kinderen anders benaderen dan de jongeren en ouderen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

We houden u op de hoogte.

Hartelijke groet,

Bestuur: Plaatselijke belang Heeg