St. Jozefschool

19 april 2012

in St. Jozefschool

Lekker fit is lekker vet

Lekker fit

Op school zijn we gestart met het projekt “Lekker fit”. Een projekt over voeding, bewegen en het maken van keuzes voor alle groepen van de basisschool. “Lekker fit” maakt kinderen bewust van het belang van een gezond eet –en beweegpatroon. Het projekt duurt 3 weken. In de eerste week stond bewegen centraal. Heel veel groepen hebben toen gedanst met juf Joy, gevolleybald met Christaan Kievit of kregen karate-les. Er waren ook veel hiernaast bewegingsspelletjes, zoals op de foto. In de klassen kregen de kinderen les over spieren en het hart.

In de tweede week draaide alles om gezonde voeding. De kleuters hebben samen met een aantal ouders een “gezonde hap” gemaakt. In de klassen ging het over “de schijf van vijf “ en het belang van vitamines. De kinderen van groep 6 en 7 kregen zelfs een diëtiste op bezoek!

Week 3 moet nog komen en zal gaan over het maken van gezonde keuzes. Best lastig voor kinderen. Welke sport past het best bij mij en wat zal ik nu eens eten?

Kortom, wij vinden “Lekker fit” vet (cool)! Voor meer informatie zie de website www.lekkerfitopschool.nl . Daar vind U ook het “Lekker fit lied” dat door een aantal groepen is ingestudeerd.

Vasten

Na het Carnaval begint de vastentijd, dit jaar is het thema: “even minderen voor Ethiopië.” De kinderen hebben een doosje gekregen waar ze zelf geld in kunnen doen. Tijdens de palmpaasviering kunnen de doosjes worden ingeleverd.

Muziekproject

Wij zijn deze maand i.s.m Crescendo aan een muziek project begonnen voor groep 5. De kinderen krijgen een aantal keren muziekles op een blaasinstrument. De kinderen mogen thuis oefenen en de slotprestatie is eind maart.

Carnaval

17 februari was het zover……. Carnaval!

Wat was het weer een gezellige boel. De kinderen hadden zich prachtig verkleed en ook ouders hadden hun best gedaan om er weer leuk uit te zien. Even helemaal “uit je dak.” Er waren weer leuke dansjes en liedjes die door klein en groot werden opgevoerd.

De polonaise mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

De jury: Marijke, Alie Maeyke en Sanne wisten de best hossende jongen en meisje te vinden: Theresa en Sietse Sterk! Alaaf en van harte gefeliciteerd!

Buurman en buurman

Lezen met kleuters

Wij zijn weer begonnen met het voorlezen van prentenboeken door kinderen van groep 8 aan kleuters! Eerst krijgen de kinderen een korte uitleg en gaan daarna in kleine groepjes de kleuters voorlezen.

De billen van Karin

De kinderen uit groep 5 en 6 mochten dinsdag 14 maart naar een voorstelling van Keunstwurk in theater Sneek. De voorstelling heette: Zeg het met muziek. Drie komische mannen speelden een verhaal, maar zeiden niet veel. Ze lieten allerlei muziekinstrumenten het verhaal vertellen. Zo was er een scéne met scheidsrechtersfluitjes. Door goed te kijken en vooral door goed te luisteren, kon je “verstaan” wat ze zeiden. Knap gespeeld. Natuurlijk werden er ook wat rode en gele kaarten uitgedeeld. Een ander onderdeel van het programma was “de rap”’. De drie mannen speelden een beat en nodigden de kinderen uit de zaal uit om op het podium hun rap te laten horen. De tweelingbroers Maarten en Maurits lieten zich dat niet twee keer zeggen en beklommen resoluut het podium. Ze rapten: “Wij zijn broers en weet je wat ik wil? Mijn moeder heeft een groot linker bil!” Ze keken er heel stoer bij en zwaaiden wat met hun armen. Je kon echt zien dat ze het meenden. De meneer van het theater vond het een mooie rap en wilde de billen van hun moeder wel eens zien. Dat kon, want Karin zat in de zaal. Onder luid applaus liet ze haar billen zien. Ze sloeg er zelfs op. De meneer van het theater vond dat “ze er wel mochten zijn”. Steek die maar in je zak, Karin. Doe maar de linker, want daar past volgens je eigen zonen het meest in……