Voorjaarsbingo in ‘t Heechhus

19 april 2012

in It Heechhus

Bingo

Als ‘freon fan it Heechhûs’ afgelopen winter zo’n beetje alle activiteiten bezocht. Per slot van rekening is het voor de activiteiten commissie wel zo leuk als er de nodige bezoekers op af komen. Mooie avonden met o.a. Ids Willemsma, ontwerper en maker van bijzondere kunstwerken, Tet Rozendal met ‘It Wûnder út ’e Wâlden’ en een aantal bijzondere films. Ook Jan en Minke hadden een paar keer op zondagmiddag voor een goede band gezorgd. Een aantal bezoekers kwam zelfs wat kleding betreft in swing dress.

Nou is bingo niet mijn ding, maar op aanraden van deze en gene om dit toch eens mee maken, heb ik de voorjaarsbingo bezocht. Carmen en Antje hebben weer voor mooie prijzen gezorgd en deze daags tevoren al op tafels uitgestald (een lokkertje?).

Anja en Feddie hebben de leiding, en echt, Feddie is een meester in verzinnen van verrassingseffecten. Als hij op een gegeven moment nummer 45 opnoemt, mag iedereen die op zijn of haar kaart nummer 45 heeft staan naar voren komen. Er moet gedobbeld worden en degene die een 6 gooit krijgt een zakje bloemenzaad. Een ronde verder vraagt hij wie er allemaal nummer 10 hebben, je denkt ook voor een prijsje te mogen dobbelen…, nou mooi niet, jullie mogen blijven zitten, krijg je te horen.

Het gaat er gemoedelijk aan toe, de nummers worden op verzoek herhaald en als er toevallig meerdere personen bingo hebben, krijgt niet de gene die eerst roept de prijs maar wordt er gedobbeld. Natuurlijk is er ook altijd wel iemand met een valse bingo.

En zo zijn er ook altijd de geluksvogels die met wel 4 prijzen naar huis gaan.

Tineke B. heeft het patent op het winnen van lantaarns en wint zij deze avond de 10de lantaarn en zegt ze dat ze allemaal langs haar oprit staan.

De hoofdprijs is een grote mand met levensmiddelen. Ging het bij andere rondes in etappes van 1 of 2 rijen of een andere gekke constructie, nu geldt in een keer de hele kaart en gaat het in een rap tempo. Durk B. is er even niet bij… en meldt dat hij een rij vol heeft… Corrie H. is de winnaar van de hoofdprijs, zij had ook het geluk de mand met schoonmaakmiddelen te winnen, welnu het is voorjaar tijd voor de grote schoonmaak nietwaar…

En of je nu wel of niet een prijs wint, het is vooral een gezellige avond!

We hopen dat de activiteiten commissie er ook voor het volgende winterseizoen weer in slaagt om een mooi programma samen te stellen.

En dat zij dan weer veel Heegemers mogen begroeten.

Mariet Swart