WSH Heeg

19 april 2012

in Water Sportvereniging Heeg

Kampioenschappen in Heeg.

Voor het seizoen 2012 staan bij de Water Sportvereniging Heeg 2 kampioenschappen op het programma. In het weekend van 31 augustus en 1 en 2 september gaat de Valkenklasse in Heeg strijden voor het Nederlands Kampioenschap. Tegelijkertijd gaat de Topklasse bepalen wie zich klassenkampioen voor het jaar 2012 mag noemen.

Uiteraard is de Water Sportvereniging Heeg blij dat de Valkenklasse zich in Heeg heeft gemeld voor het kampioenschap. Hierdoor wordt weer eens te meer bevestigd dat de WSH bij klassenorganisaties bekend staat,als een watersport vereniging die de kennis en het materiaal heeft om een gedegen kampioenschap te organiseren. Daarbij komt natuurlijk dat Heeg een van de mooiste wedstrijdwateren van Nederland voor de deur heeft liggen.

Verder zijn we blij met het klassenkampioenschap van een van onze oudere Noord Nederlandse klasse in de vorm van de Top. Ook deze hebben de weg naar de WSH en het Heegermeer gevonden.

Jeugdzeilen voor jong en oud bij de WSH.

Over een paar weken begint het jeugdzeilen van de Watersport vereniging Heeg (WSH) weer. Iedere dinsdag en donderdag avond zal het om 17:00 uur weer een gezellige chaos zijn van kinderen, instructeurs, ouders en begeleiders met hun bootjes. Menig toerist staat vaak vermakelijk op de brug naar dit schouwspel te kijken.

Al vele jaren leren jongeren uit Heeg en omliggende dorpen zeilen bij de WSH. De nadruk ligt bij ons op spelenderwijs leren zeilen en na twee of drie jaar kunnen de lessen worden afgesloten met een officieel CWO diploma. Er wordt gezeild in Optimisten, Flitsen en Splashes. SInds een paar jaar zijn er voor de echte fanatiekelingen ook speciale wedstrijdtrainingen. Naast de lessen en wedstrijden zijn er een aantal leuke en spannende evenementen zoals puzzeltochten, kamperen en andere spellen op en rond het water. Dit jaar groeien we naar een aantal van bijna 100 kinderen!

Jeugdzeilen bij de WSH

De lessen worden verzorgd door een grote groep vrijwillige instructeurs en begeleiders die gebruik maken van de grote vloot begeleidingsboten en ander materiaal van de WSH. Zo’n grote groep kinderen vraagt ook om een grote groep instructeurs en begeleiders. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wie al zeil- of instructie ervaring heeft en dit graag wil overbrengen op onze kinderen kan altijd bij ons terecht. Het is niet noodzakelijk dat je al instructie ervaring hebt. Alle instructeurs worden gedurende het hele seizoen begeleid door ervaren instructeurs en trainers en dit leidt zelfs tot de officiële CWO diploma’s Zi2 en Zi3 (Zeilinstructeur 2 en 3). Een tweetal theorie avonden en een praktijk dag vormen een vast onderdeel van dit programma.

Het seizoen begint op 1 mei en eindigt op 13 september (met een zomerstop). Totaal gaat het over 13 avonden. De lessen worden gegeven op de dinsdag en donderdag avond van 17:00 uur tot 20:00 uur. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat want het is ook gewoon erg leuk en gezellig.

Kortom het WSH jeugdzeilen is niet alleen voor onze kinderen maar ook voor een grote groep enthousiaste vrijwilligers iedere week weer een heerlijk uitwaai en ontspan moment op het prachtige zeilwater bij ons voor de deur.

Voor meer informatie kun je terecht bij:
Marian Kuperus 0515-444179
Wouter van Heeren 06-41646580

Of stuur een mail naar email hidden; JavaScript is required