Bridgeclub Heeg

3 mei 2012

in Bridgeclub Heeg

Sporten is gezond.

Jaarlijks geeft de overheid miljoenen uit om de sport te bevorderen. En met succes. Er wordt veel gesport. Enig nadeel : de vele blessures. Volgens de stichting Consument en Veiligheid bedragen de jaarlijkse kosten 1,3 miljard euro waarvan 360 miljoen aan medische kosten en de rest aan verloren werkdagen.Tijdens de afgelopen schaatsperiode zijn ongeveer 13000 mensen op de eerste hulp van een ziekenhuis terecht gekomen. Van deze mensen was meer dan de helft ouder dan veertig jaar; en meer dan 10% 65+.

De bridgesport is minder blessuregevoelig.Ook wij zijn aardig in beweging. Zo wisselen wij elke wedstrijdavond zes keer van tafel. En worden spieren, die anders weinig gebruikt worden, behoorlijk op de proef gesteld. Zo moet je je gezicht strak houden als je gaat stunten met de kaarten. En je hart vasthouden als het spannend wordt. Ook de lachspieren worden aardig getraind. En na afloop de slikspieren.

We zijn al weer aan het einde van de competitie. Er is een jaarkampioen bekend.En dat is het paar Bart Struiksma en Jan Bootsma. De jaarkampioen is het paar dat van alle drie competities samen de meeste punten heeft gehaald. Gefeliciteerd namens ons allemaal. Dit is ook de derde keer in het speelseizoen dat er gepromoveerd en gedegradeerd wordt. De bovenste drie paren uit de B-lijn promoveren naar de A. En de onderste drie paren van de A-lijn gaan naar de B-lijn.

Stien en Hessel Huismans