BSO Bernewille

3 mei 2012

in BSO Bernewille

BSO Bernewille in Heeg

Tollewei 201 achter Talma
www.bso-bernewille.nl

De lente is er!

Heeeeeeeeerlijk, de lente is er dan eindelijk! Deuren open, buiten limonade drinken en koekje eten. Heerlijk liggen op het gras, spelen in de zandbak, voetballen etc. We houden er zo van! In het blad van ‘It Fryske Gea’ hadden we een oproep gezien om de kikkers een handje te helpen. Je moest dan kikkerdril vinden en deze in een bak doen, verzorgen etc en uiteindelijk de visjes weer vrijlaten. Dit was een onwijs goed idee maar maar we zijn er niet in geslaagd om kikkerdril te vinden…. volgend jaar beter….. heeft u misschien een idee waar we dit volgend jaar kunnen vinden?

 

Onze ‘facebook’ deur

Los op ‘Ai se eu te pego’ van Michel Télo!

Zo nu en dan nemen de juffen wat nieuwe, hippe muziek mee voor op de BSO. Nou deze cd was een hit! Dagelijks gingen de voetjes van de vloer op nummer van Gers Pardoel, LMFAO en natuurlijk Michel Télo. Deze laatste zanger met zijn nummer ‘ai se eu te pego’ is u vast niet ontgaan, onze kinderen is in ieder geval zeker niet ontgaan! De pasjes werden minstens 5x achter elkaar geoefend en het liedje werd uit volle borst mee gezongen. Dit leverde hele leuke momenten en nog leukere foto’s op. Deze foto’s zijn binnenkort bij de BSO te bewonderen.

Trommelen voor toekomst!!

In de meivakantie gaan we Trommelen voor Toekomst. Dit is een project wat in het teken staat van Afrika. We steunen hierbij het goede doel: Plan Nederland. De kinderen krijgen een dvd te zien over Afrika en zien hoe de kinderen daar leven. Ook krijgen de kinderen te zien en te horen wat Plan Nederland voor Afrika doet. Op deze wijze worden kinderen meer bewust van de situatie van leeftijdsgenootjes in Afrika. We hebben ook activiteiten gekoppeld aan dit project. Zo gaan we met de kinderen een echte djembé en andere Afrikaanse muziekinstrumenten maken. We gaan een Afrikaanse dans leren en overheerlijke Afrikaanse hapjes en drankjes maken. Dus komt allen naar BSO Bernewille en we gaan Trommelen voor toekomst!!!!

Prietpraat

Juf Saskia zit met een aantal kinderen aan tafel en de kinderen vragen of juf haar haren heeft geverfd. ‘ja,’ antwoordt de juf, Vraagt er iemand: ‘Met een kwast?’ ‘Dat heeft de kapper gedaan’ zegt juf. Zegt een ander kind: ‘Dan kan je het ook niet meer wassen, want dan gaat de verf eruit.’

Twee kinderen zoeken een oorworm. Zegt het ene kind tegen de ander: Doe je oren dicht anders kan hij in je oor kruipen.

Kom een kind de BSO binnen gerend: Juf juf Its heeft de oorworm bewusteloos gemaakt!

Een kind vraagt aan juf Marjolein: wat wordt de baby in je buik? Marjolein: dat is nog een verrassing. kind: ik denk een klein mevrouwtje

Wist u dat…….:

  • We met Pasen heel druk zijn geweest met eieren verven
  • De kinderen hele mooie zandkastelen hebben gemaakt in de zandbak.
  • Juf Debbie een dochter heeft gekregen?
  • Ze Evy Sophie heet en ze het goed maakt
  • De zijdeur van de BSO op een mozaïek deur lijkt
  • Dit een heel mooi effect geeft wanneer de zon erop schijnt!

Toppers van de maand!

Omdat we nog wat eieren over hadden van Pasen bedacht Juf Ria, dat we dit vast konden gebruiken om koekjes te bakken! En ja hoor, in de kast vonden we nog een pak mix voor koekjes dus het bak festijn kon beginnen!

Sebo en Jelle waren de koks en hadden een heleboel koekjes gemaakt waar we met z’n alleen heeeeeeerlijk van genoten hebben! Bedankt jongens! Jullie zijn de toppers van de maand!!

Moppentrommel

Welke groente huilt na de winter? Een lente-ui

Hanneke zit met haar moeder in de trein en ziet buiten voor het eerst een pauw. “Kijk mama, daar staat een kip in bloei!”