Gymnastiekvereniging SSS

3 mei 2012

in SSS Heeg

Sjoerd Seffinga Fries kampioen turnen

Zaterdag 24 maart werd de tweede wedstrijd voor het Fries kampioenschap geturnd in Lemmer voor de niveaus 11-14 bij de jongens. In de categorie instap op niveau 12 traden 3 turners van SSS- Heeg aan. Riemer Durk Krol behaalde in deze categorie een 5e prijs en Arjen Hofstra werd in deze wedstrijd 2e. Voor het Friese kampioenschap eindigde Arjen op de 3e plek. Martijn van Kapel kon met een 10e plek tevreden zijn in een veld van 23 turners.

Bij de jongens van niveau 13 werd Sjoerd Seffinga in de categorie pupil tweede en was hij over twee wedstrijden de beste turner van Fryslân, dus Fries kampioen. Ook mocht Sydo Ketelaar in de categorie Instap niveau 13 een mooie vijfde prijs mee naar huis nemen en werd hij derde voor het Friese kampioenschap .Jorrit de Jong had een offday, na een eerste plaats in de eerste wedstrijd werd Jorrit nu 4e en viel dit keer buiten de prijzen. Sjoerd, Sydo, Jorrit en Arjen hebben zich hiermee ook geplaatst voor de districtsfinale in Bellingwolde op 14 april.

Folkert Jan van der Pol Kampioen district Noord

31 maart had Folkert Jan van der Pol in Joure zijn derde wedstrijd van de turnkompetitie. Door wederom te winnen werd Folkert Jan over drie wedstrijden Kampioen van District Noord(Groningen,Fryslân en Drenthe). Folkert Jan mag nu door naar de Noord-Oost finale op 21 april in Ede.

Myrthe Vlas 3e op FK

Ook op 31 maart hadden de meisjes niveau 7 in Dokkum hun tweede wedstrijd voor het Friese kampioenschap. Myrthe Vlas van SSS-Heeg turnde in de categorie jeugd 1 op niveau 7. Myrthe behaalde iets lagere scores dan de eerste wedstrijd en eindigde op de elfde positie. Over twee wedstrijden behaalde ze toch nog een derde plek voor het Fries kampioenschap.

Ook Margriet Abma en Lisa Adema hadden op deze dag hun tweede wedstrijd. Beide dames hebben deze wedstrijd goed geturnd. Lisa deed prima mee in de bovenste helft. Margriet viel door een grote fout op de brug ver terug in het klassement, terwijl ze de andere toestellen wel prima geturnd had.

Friese titel voor Iris Koudenburg

Iris Koudenburg 1e en Iris Wijbenga 3e

Op zaterdag 7 april was er succes voor 2 meisjes van SSS-Heeg, bij het Friese kampioenschap turnen in Makkum niveau 11-12. Als eerste mochten Iris Wijbenga en Iris Koudenburg hun finale turnen. In de beide plaatsingswedstrijden was Irs Wijbenga de beste turnsters van Heeg, maar na een zeer spannende wedstrijd bleek deze keer Iris Koudenburg er met de hoogste eer van door te gaan. De beloning was de Friese titel. En het Fryske Folksliet werd uit volle borst voor de kampioenen gezongen. In deze prachtige wedstrijd bleef Iris Wijbenga heel dichtbij en zij behaalde een verdiende derde plek.

In de laatste wedstrijd van de dag moest Annelie van der Zee haar Friese finale turnen. Het niveau lag zo hoog, dat Annelie met een 9e plaats best tevreden op dit kampioenschap terug kan kijken.

Turnsters Baukje Wijnja en Hanna Leenstra succesvol op niv. 8

Ook was op zaterdag 7 april in Sneek de tweede wedstrijd, niveau 8, van rayon zuid. In de eerste wedstrijd moest Hanna Leenstra aantreden, in de categorie junior. Met een zeer goede sprong en verder een zeer degelijke wedstrijd, waarin op alle toestellen prima uitgangswaarden werden geturmd, kon Hanna een schitterende 4e prijs meenemen naar huis. Ook plaatste Hanna zich door deze prestatie voor het Friese kampioenschap op 12 mei in Beetsterzwaag.

Baukje Wijnja van SSS-Heeg was ook deze tweede wedstrijd goed op dreef. Baukje turnde mee bij de verplichte oefenstof in de leeftijdscategorie pupillen 2. Na een zeer degelijke brug oefening was ze bij haar tweede oefening op de balk wat voorzichtiger dan de vorige keer. Baukje bleef deze keer op de balk, maar door het voorzichtig turnen bleef ze iets onder haar normale niveau. Op de onderdelen die volgden zette Baukje de turbo aan, zodat ze ook deze keer de concurrentie ruim achter zich hield. Ook Baukje mag op 12 mei een gooi doen naar de prolongatie van de Friese titel van vorig jaar.

Jorrit de Jong kampioen district Noord

Zaterdag 14 april was voor de jongens niveaus 11-14 de finaledag van district Noord in Bellingwolde(Groningen). In de categorie instap op niveau 12 trad 1 turner van SSS- Heeg aan. Arjen Hofstra werd in deze wedstrijd 5e. Arjen turnde een bijna foutloze wedstrijd, maar door een reglementaire fout werd zijn laatste onderdeel 2,5 punten lager beoordeeld, waardoor Arjen van de eerste naar de 5e plaats duikelde. Op 12 mei krijgt Arjen nog een herkansing op het NK turnen in Volendam. Bij de jongens van niveau 13 werd Sjoerd Seffinga tweede in de categorie pupil. Ook werd Sydo Ketelaar in de categorie Instap niveau 13 tweede.

De klap op de vuurpijl kwam van Jorrit de Jong. Na een slechte tweede wedstrijd voor het Friese kampioenschap werd Jorrit met overmacht kampioen van Noord Nederland..