it wrâldfinster

3 mei 2012

in It wrâldfinster

Nieuwsbrief…

Onze school verzorgt iedere 14 dagen een digitale nieuwsbrief. Wilt u meelezen, geef dan uw e-mailadres door aan: email hidden; JavaScript is required dan zorgen wij er voor dat u een berichtje krijgt als er weer nieuws is!

Paasviering

Aan alles komt een einde? Natuurlijk komt aan alles een einde. De regenbui verdwijnt, de winter gaat voorbij, een brood raakt op, bloemen, planten en mensen gaan dood… Alles is begrensd in tijd en ruimte. Maar zijn die grenzen ook een echt einde? De regenbui bijvoorbeeld houdt ooit op maar het weer gaat gewoon door. Een bloem verwelkt en verdwijnt, maar de zaadjes komen ergens terecht en zorgen voor nieuwe bloemen. Misschien gaat er nooit iets echt verloren maar krijgt het een vervolg. Misschien schuilt er in ieder einde wel een nieuw begin.

Dit was het thema van onze paasviering. Op donderdag 5 april hadden we samen met de ouders een mooie paasviering.

Activiteiten in mei en juni

  • 7 mei De schoolfotograaf komt!
  • 15 mei Spelmiddag
  • 15 mei Uitje groep 3/4a natuurpad spechten in Oudemirdum
  • 4 juni Mees & Moos op bezoek bij de groepen 1 en 2
  • 4 juni Mees & Moos en het Muzikale Mysterie van muziekland op bezoek bezoek bij groep 4b/5
  • 6 juni Sportdag

Nieuwbouw

Donderdagmiddag 5 april was het dan zover. De nieuwbouw van het nieuwe lokaal en de koffiekamer was klaar. De leerlingen waren die middag vrij zodat de leerkrachten konden verhuizen. Op dinsdagochtend 10 april konden de leerlingen voor het eerst in hun nieuwe lokaal. De kinderen mochten zelf hun eigen stoelen nog verhuizen. In optocht gingen de leerlingen van groep 3/4a naar het nieuwe lokaal. En wat is het mooi geworden! Er hangt zelfs een nieuw digitaal schoolbord met touchscreen. We wensen groep 3/4a heel veel plezier toe in het nieuwe lokaal.

Dansproject

Week 13 stond op It Wraldfinster in het teken van dans.

Dansdocente Ingrid Stoepker en 16 studenten van de hogeschool ‘Codarts’ uit Rotterdam kwamen drie dagen langs om samen met alle leerlingen aan een dansvoorstelling te werken! Codarts Rotterdam is een kleinschalige internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus – wil jonge mensen met talent het kunstvak bijbrengen, opdat zij hun persoonlijkheden kunnen verwezenlijken.

De hele school ging op reis. Elke klas ging naar een andere planeet. Groep 1 ging naar de jungleplaneet, groep ging naar de vlinderplaneet, groep 3/4a naar de dierenplaneet, groep 4b/5 naar planeet nachtland, groep 6 naar planeet fleZ, groep 7 naar een Griekse planeet en groep 8 ging naar planeet Utopia.