Bijenstal in het Heempark

6 juni 2012

in Natuur in en om Heeg

OPENING EDUCATIEVE BIJENSTAL IN HET HEEMPARK VAN HEEG OP ZATERDAG 9 JUNI.

De educatieve bijenstal in het Heempark is inmiddels een feit. Het bestuur van SHH wil dat graag met u vieren op zaterdag 9 juni om 10.00 in het heempark. De opening zal worden uitgevoerd door het tweede kamer lid Lutz Jacobi.

De bouw van de bijenstal is uitgevoerd door Boubedriuw Heech en dit heeft geleid tot een onderhoudsvrije stal, met prima mogelijkheden om voorlichting te geven over bijenteelt en het belang van insecten in het algemeen. Samen met de bijenhouders vereniging NBV Sudwest Fryslân hopen we in de toekomst hier uitgebreid gebruik van te maken.

Een bezoek aan de bijenstal zal worden opgenomen in het programma van GROENDOEN (zie hiervoor www.groendoen.net), de Natuur- en Milieu Educatieve (NME) inspanning van de gemeente. Hierdoor kunnen zo’n 70 basisscholen gebruik gaan maken van deze NME faciliteit in het Heempark van Heeg. In deze bijenstal is het mogelijk om in een afgesloten observatie gedeelte, de werkzaamheden van de imker van dichtbij te bekijken.

De stal is niet vrij toegankelijk, maar aan de buitenzijde zijn informatie panelen opgehangen, waardoor er genoeg te ontdekken is. Bovendien is er een zogenaamd insectenhotel gemaakt, waar zeer veel verschillende insecten een plekje zullen vinden.

Deze bijenstal is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van stichting Woudsend anno 1816, de Rabo bank, provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuurfonds en NBV Sudwest Fryslân.

Voor vragen kunt u terecht bij Hans van de Water

0515442651/0614024772 of email hidden; JavaScript is required