Crescendo naar de ONFK!

6 juni 2012

in Crescendo

Op zaterdag 28 april morgens om 7.30 uur vertrokken we uit Heeg om deel te nemen aan het Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, dat gehouden werd in de Lawei te Drachten. We komen uit in de derde divisie en spelen het verplichte werk “De Kwelgeest” van Rob Goorhuis. Er hebben zich 8 korpsen aangemeld voor de 3e divisie.

We hebben ons heel goed voorbereid op dit kampioenschap: studiedag , sektie repetities en een try-out concert in Nijland. Na de loting blijkt dat we als 7e korps moeten optreden: eerst naar enkele andere korpsen luisteren en dan er zelf voor!! Om 11.00 uur verzamelen en dan inspelen , afstemmen en op naar het podium.

Na de aankondiging door Anne Martha van der Mei beginnen we te spelen. Je merkt direct dat het heel lekker gaat. Tijdens de uitvoering gebeuren er geen rare dingen en na afloop van het optreden is iedereen heel tevreden, inclusief onze dirigent. Dan maar afwachten wat de jury er van vindt. We krijgen 85 punten voor de uitvoering van “De Kwelgeest”: dat is een prima score waar we heel tevreden mee zijn. In het klassement bezetten we met deze punten de vierde plek. Jammer, net niet op het podium. Het hele kampioenschap was live te volgen met beeld en geluid op omroplive.nl. Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd kampioenschap. Foto’s en verdere info van het kampioenschap zijn te bekijken op www.onfk.nl

Onze dirigent in actie

Onze laatste activiteiten van dit seizoen zijn:

Zaterdag 2 juni: zomerconcert A-korps “Crescendo” en ”Trijeklank” in

’t Heechhûs. Aanvang: 20.00 uur

22, 23 en 24 juni: jeugdkorpskamp op de Kuilart te Koudum.

Dinsdag 3 juli: slotconcert op het parkeerterrein bij ’t Heechhûs te Heeg samen met de popband “Outlet” bestaande uit; Ignaz Bergstra (Gitaar) Erik Boellen (Basgitaar) Rineke Rumph (Zang) Tamara van Veen (Zang) Marco Vlas (Drum) Willy Zijlstra (Gitaar) en Wyp Flapper (Zang) Bij slecht weer is het concert binnen.

Aanvang : 20.30 uur

Homme Bakker.

Wij zijn altijd op zoek naar muzikanten: op dit moment hebben we vacatures op de Besbas en bij het slagwerk. Bespeel je een ander instrument neem contact op met het bestuur over de mogelijkheden.