Fietsen voor een rolstoelpad in Beetsterzwaag

6 juni 2012

in Goede doelen

WIE HELPT MEE; Het dorp Beetsterzwaag is in de ban van de actie ‘Fietsen voor het rolstoelpad’. Ruim 66 leden van sport- en gezondheidscentrum Medifit gaan op 1 juli 2012 per fiets de Mont Ventoux in Frankrijk bedwingen. Ze halen daarmee geld op voor een goed doel: de realisatie van een rolstoelpad door de bossen van Beetsterzwaag. Eén van de deelnemers is Pytsje Rijpma Tjalma van Heeg.

Beetsterzwaag kent vier grote instellingen waar mensen met een fysieke of verstandelijke beperking korter of langer wonen. Dat zijn: Revalidatie Friesland, Talant, de school van Lyndensteyn en de Ronald McDonald vakantiehoeve. Tot nu toe kunnen mensen die op een rolstoel zijn aangewezen, of slecht ter been zijn niet van de mooie bossen van Beetsterzwaag genieten. De wandelpaden zijn daarvoor niet geschikt. Een rolstoelpad voor deze mensen moet er komen, vinden wij!

In Beetsterzwaag is de Stichting Rolstoelpad Beesterzwaag bezig om fondsen te werven voor de aanleg van een rolstoelpad door de bossen van Beetsterzwaag. Mensen die een rolstoel gebruiken of slecht ter been zijn, kunnen niet genieten van het karakteristieke van Beetsterzwaag, de mooie bossen. De gemeente staat positief tegenover het initiatief.

De fietsers die naar de Mont Ventoux gaan, laten zich sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Het geld dat ze daarmee ophalen, is bestemd voor de Stichting Rolstoelpad. Naar aanleiding van de actie van de fietsers worden op Koninginnedag en op zaterdag 23 juni 2012 allerlei activiteiten voor de inwoners van Beetsterzwaag georganiseerd; ook dan is het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het rolstoelpad. Wie Pytsje RijpmaTjalma wil steunen bij haar prestatietocht,

Als u/je dit goede doel sympathiek vindt, en u/je wilt mijn prestatietocht op 1 juli a.s. ondersteunen, dan is een bijdrage méér dan welkom.

Een bijdrage overmaken op rekeningnummer 10.59.66.592 ten name van Stichting Rolstoelpad Beetsterzwaag, onder vermelding van “Pytsje Rijpma Tjalma”.

Meer informatie is te vinden op www.fietsenvoorhetrolstoelpad.nl.

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw/je bijdrage!

Namens stichting rolstoel pad Beetsterzwaag

Pytsje Rijpma Tjalma