It Wraldfinster

6 juni 2012

in It wrâldfinster

Cito Entreetoets Groep 7

De afgelopen weken heeft groep 7 de entreetoets gemaakt. Deze toets lijkt erg veel op de eindtoets die groep 8 in februari maakte. Eigenlijk alle onderdelen van het dagelijkse onderwijs worden getoetst.

We sturen de antwoordenformulieren die worden nageken door een computer. Hieruit volgt een voorlopig advies van Cito over de schoolkeuze van volgend jaar.

Waar wij erg veel waarde aan hechten is het feit dat de groep heel goed wordt doorgelicht. De sterke en de zwakke punten worden aangetoond. Hiermee kunnen we voor het komende schooljaar een plan maken om de zwakke punten te versterken.

Fotograaf

Maandag 7 mei was het de dag van de fotograaf. Prachtig gekapt en fleurig gekleed, de nieuwste sieraden om en veel gel in het haar en de mooiste glimlach die je kunt bedenken. Zo kwamen de kinderen op school. Succes verzekerd voor de fotograaf.

Behalve met broertjes en/of zusje, kwamen we ook nog met alle leerlingen op één foto.

Musical Talent

Groep 7 heeft woensdag 9 mei twee voorstellingen gegeven voor alle leerlingen en de ouders van groep 7. Joke Krist, docent aan het centrum voor de Kunst heeft dit in 8 weken met de kinderen ingestudeerd. De titel van de musical is talent. Want iedereen heeft een talent. Je bent niet meer, maar ook niet minder dan de ander.

De kinderen hebben er een prachtige voorstelling van gemaakt.

Schoolvoetbal

25 april hebben de jongens en de meisjes van groep 8 mee gedaan aan het schoolvoetbaltoernooi van “Wymbrits”zoals we vroeger zeiden. En wat bij ons weten nog nooit is gelukt, ze zijn kampioen geworden!!!

Gefeliciteerd

De nieuwe schoolshirtjes hebben waarschijnlijk ook mee geholpen. Nu mocht groep 8 meedoen aan de regiowedstrijden in Bolsward. Helaas werden we in de regiowedstrijden uitgeschakeld. We hebben één troost, we hebben in ieder geval een grote beker met twee hele grote oren.

Filmmiddag

De laatste middag voor de mei-vakantie hebben we samen met de Jozefschool een filmmiddag georganiseerd.

Het thema was: 4 en 5 mei.

De kinderen die konden kiezen uit films die het thema oorlog – vrede – vriendschap behandelden. Wel waren de films voor hun eigen leeftijdscategorie. De films werden in de verschillende lokalen van de beide scholen vertoond.

Alpe d’Huzes

De definitieve opbrengst van de actie Alpe d’Huzes in de maand april is ruim € 1035 uitgekomen. Heel veel kinderen hebben spontaan acties bedacht om aan geld te komen. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet. De KWF kan dit geld geweldig goed gebruiken. De fietsers van Veenstra/Fritom wensen we heel veel succes!

Sportmiddag

Maandagmiddag 14 mei hebben we samen met de Jozefschool onze jaarlijkse sportmiddag gehouden. De kinderen van beide scholen hebben we in gemixte groepen de wedstrijden en de onderdelen laten doen. Groep 1 en 2 waren rondom de school sportief actief. Groep 3 t/m 8 sloofden zich uit op de twee sportvelden.

De eerste helft van de middag werd er een competitie trefbal gedaan door de helft van de kinderen. Op het andere veld werden atletiek onderdelen gedaan.

Halverwege de middag werden de rollen omgedraaid en mochten de andere groepen deze onderdelen doen. Harm Haanstra van de voetbal vereniging zorgde weer voor een gastvrij ontvangst door de voetbalvereniging. Nogmaals hartelijk dank.

Ook de hulpmoeders en -vaders die ons assisteerden hartelijk dank voor jullie hulp.