10 jaar Heechsimmerfestival

3 juli 2012

in Evenementen

Vijf jaar geleden met het  eerste lustrum van het festival schreef Roel de Jong mede oprichter van het Heechsimmerfestival een verhaal in de Sylboade over hoe machtig mooi het is om met zo’n bestuur zo iets moois te organiseren . Nu 5 jaar later staan we opnieuw voor een lustrum, namelijk het  10de festival.  Nu was het de beurt aan de andere oprichter om iets te schrijven over dit festival en hoe het is ontstaan .

Het was in de herfst van 2001 dat wij in de kroeg  een idee kregen om een muziek evenement  te organiseren op het strand van Heeg.  Een podium in het water en het Heegermeer als achtergrond. Met dat idee gingen we een bestuur bij elkaar zoeken en al snel waren er 15 mensen dol enthousiast met de ideeën die wij voor ogen hadden. Er werd een datum geprikt en op 5 juli 2003 was het zover. Er werd een ponton beschikbaar gesteld door de firma F. Attema  en daarop werd een overkapping gemaakt . Het podium werd door een kraanschip van Zijsling naar het strand gevaren. Een tent werd geplaatst met daarin de bar en om 17.00 uur klonken de klanken van Sokssawat (nu Solid-Ash), Briquebec  en Why-Not. Met 600 betalende bezoekers was het eerste Heechsimmerfestival een feit.

Na 9 festivals en 35 bands verder staan we aan de vooravond van het 10 jarig jubileum, en pakken we uit met een zeer gevarieerd en een zeer goed programma.

Om 19.30 uur zal het festival losbarsten met de klanken  van de Hûnekop  daarna zullen Rigby, Pater Moeskroen en the Fools  uit Belgie hun muzikale kunsten ten gehore brengen.

De  voorverkoop is inmiddels gestart bij Bakkerij Ypma, Kapsalon Paula en haven Heegerwal.

Graag tot 14 juli op het strand in Heeg.

Edward Speerstra

Let’s Rock and Roll