Millenniumloop en Festival 2015

3 juli 2012

in Evenementen, Goede doelen

15 september

De vierde millenniumloop is al weer in voorbereiding.
De estafetteloop over ruim 100km heeft in de drie voorgaande jaren vele mensen op de been gebracht en in beweging gezet.
Afgelopen jaar hebben 45 teams en een ultraloper meegedaan en er is een fantastisch bedrag van ruim € 61.000 verzameld voor The Hunger Project. Dit bedrag is mede tot stand gekomen door 4 basisscholen die ook een sponsorloop hebben georganiseerd.
Het bedrag werd verdubbeld door de Wilde Ganzen tot ruim € 122.000.
In totaal is er in de afgelopen 3 jaar al € 360.000 bijeen gelopen door duizenden enthousiaste lopers.

De route is dit jaar weer anders dan voorgaande jaren. We bestrijken een nog groter stuk van de Gemeente Súdwest Fryslân en lopen zelfs een stukje langs de IJsselmeerkust tussen Gaast en Makkum.
We komen ook langs jullie woonplaats. Op de website vindt je de exacte route en ook de stempelposten.
Dit jaar hebben we voor het eerst op een heel aantal plekken ook muziek bij de stempelposten! Nog meer reden om eens een kijkje te nemen!

Heb je interesse om mee te gaan doen dan is onderstaande informatie voor jou van belang:

Wat is de bedoeling?

  • De Millenniumloop wordt afgelegd door teams. Een team hoeft niet geheel uit mannen of vrouwen te bestaan
  • Elk dorp, bedrijf, vereniging of vriendengroep kan een team formeren.
  • De teams zorgen voor een vrijwillige financiële bijdrage aan de Millenniumdoelen (regelen sponsoren) en overhandigen bij de finish hun cheque.
  • Er wordt gelopen in estafettevorm. De start is om plm. 7 uur. Het parcours wordt in ‘stukjes gesneden’, met vaste wisselplaatsen. De teams zijn volledig vrij om hun indeling te maken. Per stukje (de afstanden variëren van 3 tot 10 km) hoeft een team één loper in te zetten. Lopers mogen diverse keren ingezet worden en kunnen per keer zoveel kilometer afleggen als vooraf binnen het team besproken.
  • Teams dienen wel compleet de laatste 1,5 kilometer naar de finish af te leggen. De finish is in IJlst, waar dan het 2015-Festival in volle gang is.

Wat komt er bij kijken?

  • In je dorp, omgeving, sportclub en/of werk formeer je een team, dat in staat moet zijn zo’n 100 kilometer af te leggen in een tijdsbestek van tussen de 8 en 10 uur.
  • Per team moet er een begeleidende fietser zijn, alsmede een verzorgingsauto of busje.
  • Elk team draagt zorg voor eigen verdeling van het parcours.
  • Elk team wordt geacht een vrijwillige bijdrage te leveren voor het goede doel.

Is het een wedstrijd?

  • Je kunt spreken van een hardloopwedstrijd en er zal ook een klassement worden opgemaakt. Maar het allerbelangrijkste is het gevoel dat we met elkaar op sportieve wijze een bijdrage leveren aan de realisatie van de Verenigde Naties Millenniumdoelen!
  • Elke deelnemer, elke sponsor, is winnaar!

Looptraining

Dit jaar biedt de atletiekvereniging Horror uit Sneek gratis looptrainingen aan voor deelnemers aan de millenniumloop.

Meer informatie is te vinden op de site: www.millenniumloop.nl of neem contact op met Peter van der Meeren: 06-51548891.

De millenniumloop commissie bestaat uit:

Janet Gietema, Peter van der Meeren, Siebe Piersma, Sjoukje Koetje, Frank de Ruiter, Marjan de Ruiter-Abma, Moniek Cnossen. Michiel van Ettinger en Rina Fokkema