Plaatselijk Belang Heeg

3 juli 2012

in Plaatselijk Belang Heeg

 

 

Koningin brengt streekbezoek aan Fryslân

Trots mogen wij u vertellen dat onze koningin in Heeg komt. Op 6 juli zal Hare Majesteit landen met de helikopter in Heeg en hier een aantal mensen te woord staan en een aantal zaken bekijken. Het nieuws is vers van de pers (10 juni)

Hare Majesteit de Koningin brengt vrijdag 6 juli een streekbezoek aan de regio Zuidwest Fryslân (Zuidwesthoek) in de provincie Fryslân. Tijdens het bezoek staan vier thema’s centraal; gemeentelijke herindelingen in de Zuidwesthoek, Het Friese Merenproject, duurzame plattelandsontwikkeling en de problematiek van de kleine woonkernen.

Heeg: gemeentelijke herindelingen Súdwest-Fryslân en De Friese Meren
De Commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma en de burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, de heer H. Apotheker ontvangen de Koningin in Heeg
Kijk voor meer info op: www.fryslan.nl.

Zomertoezicht

23 juni was er een bijeenkomst in de Ald Wal over zomertoezicht en veiligheid in de zomer in en rondom Heeg. Aanwezig waren mensen uit de horeca,  ondernemers, mensen van de politie,  van de gemeente en 2 van PBH.  We begonnen met een terugblik op vorig jaar.  Ook vanwege het weer kunnen we spreken van een rustige zomer. Een paar incidenten daargelaten maar geen structurele aandachtsgebieden.
Dan hoe gaan we deze zomer organiseren. Moeten er nog aanpassingen gedaan worden of verloopt alles naar wens. Afgesproken wordt dat tijdens de Friese bouwvak  van
28 – 7 / 19 – 8  van 20.00 uur tot 4.00 uur is er toezicht door twee politieagenten in en rondom Heeg.
De politie vraagt of het ook mogelijk is overdag toezicht te krijgen. Hierover is nog geen uitspraak gedaan.  Het is voor alle partijen de intentie alles goed te laten verlopen daarom is goed overleg noodzakelijk en zal dit de komende jaren worden voortgezet.

Oproep

De politie wil heel graag direct op de hoogte gesteld worden van ongeregeldheden. Ze balen enorm als ze achteraf horen dat er iets gebeurd is. Als ze een melding krijgen kunnen ze direct reageren, achteraf kan dat niet meer.
Hierbij doe ik voor de politie dus een oproep om vooral te bellen bij ongeregeldheden!! Dan kan de politie zijn werk doen, en kunnen wij met een gerust hart gaan slapen.

Visie

De enquête is gepasseerd en gegevens zijn in kaart gebracht. Op de vraag wat voor cijfer u geeft aan het wonen in Heeg werd het gemiddelde afgerond op een 7,9 dat wil ik alvast even verklappen. Voor de verdere uitslagen nodigen we u uit op de voorjaarsvergadering 25 juni.
De avond met de buurtverenigingen van Heeg over de uitslag van de enquête vertaald naar buurt niveau was een positieve avond waar veel verschillende zaken besproken zijn. Niet alleen zijn er vanuit de buurten wensen en zorgen kenbaar gemaakt ook positieve zaken over Heeg kwamen naar voren.
De gesprekken met jongeren van de hokjes en verschillende verenigingen zijn in volle gang.
Zoals u gemerkt hebt verloopt e.e.a. niet helemaal zoals het hoort, voor ons en voor u zeer spijtig. Onze oprechte excuses hiervoor. Andere zaken daarentegen verlopen heel goed.
We willen dit visie avontuur graag positief afronden en aan het eind van het project een super mooie duurzame dorpsvisie te kunnen presenteren. Een visie waar we nog jarenlang mee vooruit kunnen.

Adressen buurtverenigingen

Voor overleg tussen PBH en Hegemers is contact met de buurtverenigingen een mooie manier. Tijdens de visie bespreking voor buurtverenigingen kwam naar voren, dat sommige buurten geen vereniging hebben maar wel een mening. Het is misschien een idee dat deze buurten iemand aanstellen die als vast aanspreek contact houdt met PBH.
PBH zou het fijn vinden via de mail contact te kunnen onder houden met de buurtverenigingen.
Kunnen buurten een eigen email adres aanmaken die speciaal voor de buurt aangemaakt is? Bv email hidden; JavaScript is required i.p.v. privé email adressen deze veranderen nogal regelmatig.

Millenniumloop

Heeg in de benen, voor het goede doel!!!!
Wie wil het initiatief op zich nemen een groepje te vormen?
Het zou natuurlijk wel heel fijn zijn als wij ook een bijdrage kunnen doen. Er is weer een heel goed doel, een prachtige route en er ligt een lange zomer voor ons om te trainen.

Na de zomervakantie hopen wij weer een vast vergaderschema te kunnen hanteren. De data voor deze vergaderingen hoort u nog van ons.  Alvast een heel fijne vakantie gewenst.
We houden u op de hoogte.

Plaatselijk Belang Heeg:
Hans Ringnalda, Herman van der Bij, Anneke Bakker, Douwe Cnossen, Jeannette Nieuwenhuis, Sjoerd Ypma en Marijke Witbraad.