Verslag Findelierdagen

4 september 2012

in Evenementen

Ze zijn weer voorbij, de Findelierdagen 2012. Al met al weer drie fantastische dagen feest.

Op donderdag 9 augustus zijn we om 19.00 uur gestart met volleyballen, op de valreep werd het 27e team nog even opgegeven. Er werd gespeeld op acht volleybalvelden en na 3 uren volleyballen konden de volgende teams hun prijs in ontvangst nemen:

  1. Hokje 10 – team 1(tevens winnaar wisselbeker)
  2. Branddoorslag
  3. Wikkerdewik

De donderdagavond werd als vanouds weer afgesloten met muziek van Paul Vlaar. Het personeel van Talma, in hun mooie rose t-shirts, stonden te dansen op de tafels. Dit was op vrijdagochtend in Talma wel te merken heb ik wel vernomen van de bewoners…

Op vrijdagochtend heeft Griet Wiersma een optreden in Talma State verzorgd. De belangstelling van de bewoners was enorm, zij hebben hier ook erg van genoten. De koffie met oranjekoek werd aangeboden door Talma State, hier hebben we met z’n allen ook heerlijk van kunnen smullen.

Op vrijdagmiddag was er een spelconcours uitgezet met diverse Oud Hollandse spelen. Vanaf half twee druppelden de jonge kinderen met hun ouders de tent in. Daar het een spelmiddag voor jong en oud was hebben we maar een tweetal ouderen mogen begroeten.

De spellen varieerden van snoephappen tot skippyballen, maar er waren ook spellen gehuurd zoals een kazenspel en het wel bekende spiraal.

Daarnaast hadden we bij 4 spellen een denktank liggen voor de ouderen, deze opgaven laten we elders in de Sylboade plaatsen, zodat u als nog in staat bent om het te maken, en voor de personen die al een poging hebben gedaan op de spelmiddag voegen we ook de antwoorden toe.

De vrijdagavond stond in het teken van de jaren ‘70 & ‘80. De avond werd gestart met een quiz. De quiz werd gepresenteerd door Feddy Hilverda en Reinou van der Tol. In totaal deden de volgende acht teams mee met de quiz:

  1. Zevensprong
  2. Hokje 7
  3. Hokje 9
  4. Hokje 45+
  5. Mei-Inoar ien
  6. De Burd
  7. De Skou
  8. Talma

De muziek werd verzorgd door Jitte Flapper en Rintje Kas. De jury werd vertegenwoordigd door Waldorf en Stanler.

Enkele vragen die beantwoord moesten worden door de teams:

  1. 1.    In welk jaar is Heech yn’t Findel opgericht? 
  2. 2.    Welke muzikant brak zijn ribben tijdens de feesten?
  3. 3.    Noem twee van de oprichters van Heech yn ’t Findel?

Antwoorden:

  1. 1.    De statuten geven als oprichtingsdatum van de stichting 23 mei 1984, maar dit jaar is de 30e editie
  2. 2.    CESAR ZUIDERWIJK
  3. 3.    Rene Christoffel Strijland (Altenburg), Haye Bergstra. Jelle Vleer, Hendrika Engwerda-de Boer, Geertje Bijma, Jacoba Johanno Potma, Annigje Otten-de Vries, Leo Folkert van der Pol.

Daarnaast waren er tussendoor ook punten te verdienen met meezing nummers. Rintje Kas zette een nummer in en de deelnemende teams moesten vervolgens het nummer verder zingen en daarna ook de titel en zanger/band van het nummer noemen.

Het winnende team is uiteindelijk Hokje 7 geworden.

Onder de aanwezigen die zich aan de dresscode hebben gehouden is een prijs uitgereikt Het publiek kon kiezen uit de drie genomineerden:

  1. Alletta en Nellie
  2. Inge, Hjerke en Anneke
  3. Hokje 45+

Het publiek liet zich luid en duidelijk horen voor Hokje 45+.

Alle deelnemende teams konden zich vooraf laten schminken door Paula de Jong en Aukje Ypma. Paula en Aukje nogmaals bedankt hiervoor.
Zaterdagochtend was het de bedoeling om te starten met koffiedrinken, als bestuur hadden we gezorgd voor feestelijke oranjekoek die erg in de smaak viel bij die enkeling die de moeite had genomen om naar de tent te komen… Zij hebben heerlijk buiten naast de tent in het zonnetje gezeten. Later druppelden dan ook langzaam de jeugd de tent in, die tot in het begin van de avond zijn blijven hangen, rond een uur of vier in de middag durfden een aantal het ook aan om de microfoon te pakken en mee te zingen met de karaoke.

De zaterdagavond werd gestart met muziek van “Special Treatment”, zij hebben om en om gespeeld met onze eigen coverband uit Heeg “Perfect Crime”. Beide bands hebben gezorgd voor een sfeervolle avond, zelfs de vrijwilligers achter de bar hadden af en toe even tijd om mee te dansen op de muziek. Het laatste nummer hebben de bands samen gespeeld, dit was een mooie afsluiting van het muzikale optreden.
Als bestuur kijken we terug op drie geslaagde dagen feest en hebben we al weer volop inspiratie voor het komende jaar. Een jaar waarin Hendrik van der Veen en Ymkje Schotanus ons helaas verlaten als bestuursleden. Wij bedanken hun voor de onvermoeibare inzet.

Mocht je ideeën hebben voor komend jaar, laat het ons weten. Dat kan via de mail op email hidden; JavaScript is required of door je inspiratie te delen met één van de bestuursleden.

Foto’s zijn te vinden op de website, www.heechyntfindel.nl.

Bestuur Heech yn’t Findel