Activiteiten A.K. it Heechhûs November

7 november 2012

in It Heechhus

Zaterdag 17 november Sinterklaasintocht Heeg                                            

Op zaterdagmiddag 17 november komt de goedheiligman weer aan in Heeg. Omstreeks half twee zal hij zijn stoomboot aanleggen aan de Syl. Na de aankomst maakt de Sint, natuurlijk vergezeld van aan aantal zwarte pieten een rondgang door het dorp. Daarna zal het feest doorgaan in It Heechhûs om half drie. De zaal is open vanaf kwart over twee.

Vrijdag 23 november Sinterklaasbingo

Na de succesvolle herfstbingo, deze keer om alvast even in de sfeer te komen de Sinterklaasbingo. Onder de bezielende leiding van Feddy Hilverda wordt het natuurlijk weer een ouderwets gezellige avond met natuurlijk prachtige (Sint-Nicolaas) prijzen. De aanvang is acht uur.

Maandag 26 november filmhuis It Heechhûs Mine Vaganti

Tomasso Cantone is de jongste telg uit een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, in het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco- een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is. Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso, die daar helemaal geen zin in heeft, om uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Mine Vaganti is een film van regisseur Ferzan Ozpetek, de aanvang is om 20.00 uur entree 6,00 euro.

Zondag 9 december Sânman & Koperguod aanvang 15.00 uur

In de volgende Sylboade meer over dit unieke matinee optreden maar houd U er vast rekening mee: de groep Sânman & Sikke samen met de (semi) professionele blazers van Koperguod bieden een gevarieerd repertoire op hoog niveau.

Zaterdag 9 maart 2013 ‘Dei fan ‘e Nostalgy’

Voor één dag zal It Heechhûs In het teken staan van de jaren van vijftig en zestig tijdens de ‘Dei fan ‘e Nostalgy’ op 9 maart 2013. Gelukkig zijn er onder ons nog veel mensen die zich die tijd kunnen herinneren, maar ook jongeren zullen vast wel gehoord hebben wat zich in die tijd afspeelde.

Pakweg 50 jaar geleden: het is de tijd van de Rock and Roll en de petticoat, Nieuw Guinea werd zelfstandig, een astronaut maakte als eerste drie omwentelingen om de aarde. Dr.No, de eerste James Bond film verscheen op het witte doek, Marilyn Monroe overleed op 36-jarige leeftijd als gevolg van een overdosis slaappillen, de eerste single van de Beatles, ‘Love me Do’ kwam uit, de legendarische Ierse folkgroep The Dubliners werd opgericht, en daar was ook nog de barre winter van ’63.

Op dit moment zijn we druk bezig om er een verrassend en interessant programma van te maken wat vooral in het teken zal staan van de muziek. Maar er is ook aandacht voor verzamelingen uit die tijd, oude ambachten, lezingen en verhalen etc. hierover later meer.

Wel is reeds bekend dat wij de medewerking krijgen van de verzamelkring ‘SamZam’, waarvan je van een flink aantal leden hun verzamelwaar bij ons kan zien. Toch willen wij ook verzamelaars uit Heeg en omgeving de gelegenheid geven om hun waar ‘ten toon te spreiden’. U kunt zich nu al vast opgeven voor deelname of info. bij Piet Teerenstra en natuurlijk in It Heechhûs. Kosten zijn er niet aan verbonden.