Basisschool it Wrâldfinster Heeg

7 november 2012

in It wrâldfinster

Kamp groep 8

Groep 8 is van 26 t/m 28 september op schoolkamp geweest naar Texel. Op Texel verbleven ze op de kampeerboerderij Bos en Bloem. Ze hebben daar allerlei activiteiten ondernomen, naar het strand, een bezoekje aan het Juttersmuseum, barbecueën, kampvuur maken, bonte avond en nog veel meer leuke dingen. Het waren drie mooie dagen.

Dierendag

Donderdag 4 oktober was het weer dierendag. De hele dag stond bij ons op school in het teken van dieren. ’s Ochtends gingen hebben de leerlingen van It Wrâldfinster en de Jozefschool samen gekeken naar een demonstratie van politiehonden. Meester Willem Wendelaar Bonga liet aan de kinderen zien hoe een training van een politiehond eruit zag. Wat kunnen deze honden veel!! ‘s Middags mochten alle kinderen een kooidier mee naar school nemen om aan hun klasgenootjes te laten zien.. Daarna waren er allerlei leuke dingen te doen die te maken hadden met dieren, o.a. dierenspelletjes en dierenknutsels.

Kinderboekenweek

Woensdag 3 oktober was de start van de kinderboekenweek. Het thema is Hallo Wereld! – Over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen. De wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen daardoor steeds makkelijker in aanraking met andere culturen. Op school hebben we deze week volop aandacht geschonken aan dit thema. Woensdag was de gezamenlijke opening van de kinderboekenweek. Dinsdagmiddag hebben de kinderen allemaal leuke dingen gedaan die met de kinderboekenweek te maken hebben o.a. vlaggen knutselen, boekenlegger maken en liedjes zingen. Ook was er een schrijf- en tekenwedstrijd voor alle groepen.

Er waren ‘gouden griffels & penselen’ te winnen!