BSO Bernewille

7 november 2012

in BSO Bernewille


Herfst

De herfst is al in volle gang, blaadjes vallen van de bomen, kastanjes verzamelen, regenpak/paraplu opzoeken, lekker stampen in de regenplassen en daarbij hoort ook dat het steeds eerder donker wordt. In de herfstvakantie (die al is geweest wanneer u dit leest) gaan we dan ook met dit thema aan de slag. We gaan tijdens een wandeling in het Heempark onder andere bladeren verzamelen en deze gebruiken voor diverse knutselactiviteiten. Ook gaan we pompoenen uithollen, een regenmeter maken, een egel maken van satéprikkers en klei en nog vele herfst-knutsels.

Techniek

In de zomervakantie hebben we een techniekset elektronica aangeschaft voor de 8+ kinderen van de BSO. Met dit pakket kunnen de kinderen inzicht krijgen in elektronica. Er zijn werkbladen waarin de kinderen stap voor stap leren hoe de werking van onderdelen als LED, condensator en IC kennen. Na het doorlopen van de opdrachten is het zelf bouwen van een echt werkende radio geen probleem meer. Ondertussen oefenen de kinderen ook met het lezen en tekenen van elektriciteit schema’s. Door het ‘klik en klaar’ systeem met drukklemmen zijn er nooit meer losse draadjes en contacten.

De kinderen zijn er erg blij mee en zijn hier erg geconcentreerd mee bezig. Vooral de radio en de verschillende alarmen zijn een groot succes!

Examen Melanie

Hallo Allemaal.

Ik loop nu alweer een aantal weken stage bij BSO Bernewille en ik begin steeds meer aan het ritme te wennen. Daardoor kan ik nu ook beginnen aan mijn examen. Om zo’n begin te maken is soms best moeilijk omdat je nog niet goed weet wat je moet doen en je moet alles zelfstandig kunnen uitvoeren. Maaaar! Gelukkig heb ik genoeg hulp van de kinderen op de BSO. Zo kwam Lorenzo bij mij en hij wilde mij wel helpen met mijn opdrachten. Ik heb toen aan hem uitgelegd wat ik moest doen voor het examen waarop Lorenzo zei dat het een makkie was. Ik heb hem toen gevraagd of hij mij ook wilde helpen met een examen (het ontwerpen van mijn ideale BSO) dit wilde Lorenzo wel maar als eerste moest er dan wel wifi op de BSO komen want dan kon hij met zijn blackberry op internet. In deze komende weken ga ik proberen om mijn ideale BSO te ontwerpen met behulp van Lorenzo! Wat ik natuurlijk helemaal super van hem vind!

Vriendelijke groet,

Melanie Altenburg

Verkleedkleren

Heeft u nog schoenen, pumps, jurken, hoeden, bloesjes, broeken of andere kleding liggen die u niet meer gebruikt? Breng het dan naar de BSO, onze kinderen vinden het erg leuk om zich te verkleden en onze verkleedkist kan wel een update gebruiken 🙂

Topper van de maand!

Deze maand benoemen we Jelle en Roelof voor het helpen sjouwen van zware dozen voor juf Debbie naar de auto!!!! Thanks guys!

Enquête BSO

Afgelopen week is er een enquête onder schoolkinderen uitgedeeld waarin we graag meer inzicht willen krijgen voor gebruik van de BSO en het aanbod voor extra diensten. Met deze enquête willen we bekijken welke behoefte er binnen de gemeente ligt en wat wij hierin kunnen betekenen. Als u de enquête ingevuld retour stuurt aan de BSO maakt u kans op een leuke attentie.

TSO Nieuws

Voor de zomervakantie hebben wij als tussenschoolse opvang besloten alle betalingen voortaan weer via automatische incasso te laten verlopen. Dat houdt in dat alle ouders opnieuw hun kind formeel hebben moeten aanmelden waarin ook akkoord wordt gegeven om over te gaan tot automatische incasso.

Indien u in de toekomst incidenteel denkt gebruik te gaan maken van de tussenschoolse opvang dan kunt u uw kind al aanmelden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site van uw school of via www.bso-bernewille.nl. De inschrijving is gratis.

U kunt kiezen uit 2 pakketten:

  • abonnement voor vaste dagen (dagprijs €2.00)
  • abonnement voor flexibele dagen (dagprijs €2.20)

Voor flexibele (= incidenteel) opvang betaald u een vast bedrag achteraf. Per dag vullen wij een lijst in. Aan het eind van de maand worden alle keren dat uw kind is geweest bij elkaar opgeteld en volgt er een factuur. Voor incidentele opvang dient uw kind wel vooraf ingeschreven te zijn.

Mocht u vragen hebben over het nieuwe systeem dan kunt u mailen naar email hidden; JavaScript is required

Vrijdag tosti dag

Steeds meer kinderen melden zich ook aan voor de tussenschoolse opvang op vrijdag. Wat veel ouders waarschijnlijk nog niet weten is dat wij op vrijdag altijd tosti dag hebben. Kinderen kunnen hun boterham met kaas of worst dan lekker op de grillplaat leggen. Mochten er ouders zijn die niets met hun oude tosti ijzer doen? Voor de tussenschoolse opvang zou het een uitkomst zijn als we een paar extra exemplaren ontvangen.

Sinterklaasopenstelling BSO Bernewille

Op zaterdag 24 november van 9.30 – 12.30 uur stelt BSO Bernewille speciaal voor klanten en vrienden van klanten de BSO open. Tijdens deze ochtend zullen er speciale activiteiten worden aangeboden aan kinderen en hun vriendjes/vriendinnetjes rondom het thema Sinterklaas.

Aanmelden kan tot en met 18 november 2012. De toegang is gratis. Bel voor informatie of aanmelding even.

BSO Bernewille
Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang 
van kinderen van 4-12 jaar
Tollewei 201 achter Talma