Psz it Pikepoltsje

7 november 2012

in It Pikepôltsje

Nijs fan de pjutten

Na de zomervakantie hebben we er een aantal peuters bijgekregen. Het zijn Roos en Amber S., Domien F., Tijl en Joes K., Dani P., Nynke K., Fimke W., Fedde H., Sterre S., Lieke H. en Hiske A.. Gelukkig zijn alle tranen gedroogd en hebben alle nieuwe ( en “oude”) peuters het aardig naar hun zin. We wensen jullie een heel plezierige tijd toe op it Pikepôltsje.

Wat ha we dien?

Bij de thematafel, waar allemaal spulletjes op stonden zoals schelpen, bootjes, een koffer, een fototoestel, een strandbal en een praatplaat met daarop een camping aan zee, konden we nog even napraten over de vakantie.

We hebben een strandbal geverfd, waarbij de oudste kinderen de vakjes mochten opverven met verschillende kleuren. Zo konden we mooi de kleuren oefenen. Om elkaars naam wat beter te leren kwam Tomke ons helpen en zong:

Hallo hallo hallo, ik bin Tomke

Hallo hallo hallo, wa bisto?

Sommige kinderen kregen een hand van Tomke, anderen gaven hem zelfs een kusje! Tomke ging ook voor het eerst naar school, lazen we in een prentenboek. En weet u wat hij doet als hij naar school gaat?

Ik pak myn jas, ik pak myn tas, nei skoalle, nei skoalle.

In dikke tút, swaaie foar it rút.

Lampion

Al een aantal jaren maken de ouders samen met hun kind een lampion op it Pikepôltsje. Dit jaar doen we dat op woensdag 7 november en donderdag 8 november. Elk kind mag zijn/haar vader, moeder, pake, beppe of oppas meenemen om samen een lampion in elkaar te knutselen. Kinderen die normaal niet op deze dagen komen, mogen gewoon aanschuiven, Wel graag even doorgeven wanneer u komt. Het is handig dat u een grote schaar meeneemt en voor de lampion kan een lege bambixdoos o.i.d. of een doorzichtige plastic fles handig zijn. De overige materialen en voorbeelden zijn op it Pikepôltsje aanwezig.

De lampions die we op woensdagmorgen hebben gemaakt komen ’s middags in Talma te hangen, waar wij ons peuterfestival houden. Het leek ons heel leuk om dit met elkaar te combineren en we hebben een heel gevarieerd programma samengesteld. We hopen dat u allemaal komt. Neem gerust pake, beppe of andere familieleden mee, iedereen is van harte welkom op woensdag 7 november van 15.00 tot 17.00 uur in de grote zaal van Talma. (zie uitnodiging ook in deze sylboade)

Priet Praat:

Sophie rijdt langs het ziekenhuis Ze vraagt of ze er even heen gaan.

Waarom?? Ik heb zo een broertje nodig!!