Activiteiten A.K. it Heechhus December en Januari

31 januari 2013

in It Heechhus

Zondagmiddag 9 dec.   Combi- concert Sânman en Koperguod.

De vocale mannengroep Sânman & Sikke vindt zijn oorsprong in de Zuidwesthoek van Friesland en is al vele jaren actief in de Friese muziekwereld en ook daar buiten met een breed Engels- en Friestalig repertoire. De zeven mannen laten zich inspireren door diverse muziekstijlen, van Westcoast tot barbershop, maar zetten ook zelf (Friestalige) teksten op muziek. Dit levert een gevarieerde mengeling van stijlen op met als voornaamste bron The Mills Brothers en Crosby, Stills, Nash & Young. De heren zingen Close-harmony, a capella of subliem begeleid door gitaar of accordeon. Deze keer in samenwerking met het Brass-ensemble Koperguod staat Sânman & Sikke weer borg voor een heel plezierige middag in It Heechhûs. Enkele enthousiaste muzikanten, ook al uit de regio Sûd-West formeerden in 2004 een groot koper ensemble, naar een voorbeeld van het voor kenners bekende ‘Londen Brass’. De standaardbezetting: 4 trompetten, 4 trombones, hoorn en bastuba is uitgebreid met flügelhorn en percussie. Het repertoire van ‘Koperguod’ loopt uiteen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken.

Aanvang 15.00 uur      Entree 10,00 euro

Zaterdag 29 dec.    Bingomiddag voor de jeugd.

Net als vorig jaar in de kerstvakantie organiseert de A.K. weer een bingomiddag met hele leuke prijzen voor de jeugd van de basisschool. De inleg is vier euro en er worden zeven rondes gespeeld. De middag begint om twee uur

Zaterdag 5 jan.     Fratelli Fiasco “De Dwerg” Familievoorstelling 4+

De ook, door ‘Heechspanning’ in Heeg bekende Frattelli Fiasco treedt voornamelijk op in Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland. Op straat, in parken en openluchttheaters; En in zalen van buurthuizen, scholen, theaters, bedrijven en instellingen van allerlei soort. Jaar in jaar uit werkt Fratelli Fiasco aan de verdere verdieping van het theaterfiguur ‘De Dwerg’; die zijn hart heeft gestolen. In de betoverende gedaante van een dwerg brengt de clown zijn publiek in vervoering. Middels een indringende vorm van theater, wordt men meegesleept in een ervaring de het midden houdt tussen een droom en een sprookje. Zonder een enkel woord mensentaal te spreken neemt deze komische en ontroerende figuur jong en oud mee met zijn opmerkelijke verbeeldingskracht. Wanneer de dwerg bij thuiskomst ontdekt dat zijn tamme kraai niet in zijn kooi zit, maar dat daar wel een gouden ei ligt, besluit hij het ei zelf uit te broeden. Het wordt groter en groter en dan breekt het open! Een piepklein kuikentje wordt geboren, waar de dwerg zijn handen vol aan heeft. De dwerg gaat helemaal op in zijn taak als opvoeder van het kuikentje, dat zich een echte vogel waant, als blijkt dat hij kan fluiten, zoals alleen de mooiste zangvogels kunnen.

Aanvang 14.00 uur  Entree 6,00 euro

Vrijdag 18 januari   Winterbingo

Misschien lopen we wel door de sneeuw te baggeren en is er volop ijspret! Maar het is ook tijd voor een gezellig avondje bingo in It Heechhûs. Natuurlijk zijn er ook nu weer prachtige prijzen te verdienen. De avond begint als vanouds om acht uur.

Maandag 28 januari    Filmhuis It Heechhûs     The ides of Marc

Stephen (Ryan Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (George Clooney). Al snel valt Stephen ondanks zijn goede intenties ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Evan Rachel Wood). Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist (Marisa Tomei) en de campagneleider van de andere grote kandidaat (Paul Giamatti) hem tegenwerken. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt. Regie George Clooney.

Aanvang 20.00 uur    Entree 6,00 euro