Basisschool it Wraldfinster Heeg

31 januari 2013

in It wrâldfinster

Wat is er gebeurt en wat staat er te gebeuren op It Wrâldfinster:

Inloopochtend:
Ouders en verzorgers kregen op dinsdag 30 oktober de kans om een kijkje te nemen bij hun kind op school. Er werd gretig gebruik van gemaakt en wij als team en de kinderen zijn heel blij met deze belangstelling. Op deze manier konden de ouders zien hoe er wordt gewerkt op It Wrâldfinster.

Flashmob op het schoolplein:                                        
Naar aanleiding van de kinderboekenweek is er een flashmob vertoond op het schoolplein door de kinderen van groep 1 tm 8. Er werd gedanst op het themalied van de Kinderboekenweek: Hallo wereld en het was met al die kinderen op het plein die zo enthousiast aan het dansen waren een vrolijk geheel. U kunt zelfs de flashmob bekijken op de website van It Wrâldfinster.

Eekhoorntjespad:
Onder leiding van Hans van de Water hebben de kinderen uit groep 1 en 2 het Eekhoorntjespad in het Heempark gedaan. Spelenderwijs hebben de kinderen heel wat geleerd over eekhoorntjes.

Vieringen:
Groep 3 en 7 hebben hun viering inmiddels al gehad en we hebben hele positieve reacties gehad, het was een leuke viering.
Groep 2 en 5b/6 hebben donderdagmiddag 15 november een viering en ze zijn al druk aan het oefenen.

Sint Maarten:
Er is op beide scholen door de kinderen druk gewerkt aan een prachtige lampion. Met beide scholen en kerken was er op zondag 11 november een viering in de Katholieke Kerk. De viering werd heel druk bezocht, er waren veel kinderen bij aanwezig en het was zinvol dat de betekenis van St Maarten nog eens werd uitgelegd. Daarna konden kinderen met hun lampions bij de huizen langs en dat heeft veel indruk gemaakt op de vooral jongere kinderen.

Wetsus:
Wetsus is geweest in groep 8, er worden proeflesjes gegeven door een gastdocent, er komt een excursie naar Paques in Balk en er komt nog een verwerkingsles, kortom de kinderen raken zo bekend met de wereld van water.

Lytse Byb:
Waar we al jaren op hebben gehoopt, gaat nu eindelijk gebeuren: de Lytse Byb verhuist van Talmastate naar onze scholen en daar zijn we heel blij mee. De gezamenlijke teamkamer is groot genoeg om de Lytse Byb te huisvesten en vanaf 22 november verandert deze kamer in een soort leescafé voor volwassenen en kinderen.

Sinterklaas:
Het wordt weer een spannende tijd voor de jongste kinderen van It Wrâldfinster, want Sinterklaas is weer bijna in het land. De kinderen kunnen de belevenissen van Sint en zijn Pieten volgen op het Sinterklaasjournaal en raken daar danig van onder de indruk. Ook is een Sinterklaascommissie van beide scholen actief om er weer een prachtig feest van te maken op woensdag 5 december.