Heech yn ’t Findel

31 januari 2013

in Overig nieuws

Verslag jaarvergadering Heech yn’t Findel 12 november 2012

Aanwezig:

Bestuur Heech yn’t Findel: Afke de Hoop, Feike-Anne de Hoop, Haron Altenburg, Thomas Visserman, Rommy Veldhuis, Marko Jelsma

Vertegenwoordigers van de buurtverenigingen:

Tusken it Wetter, It Finnefolk, De Zevensprong, Wetterwille, Tusken de Brêgen, Hokje 45+, De Skou

Gewijzigde formatie bestuur.

Hendrik van der Veen, Greetje Postma en Ymkje Schotanus hebben het bestuur verlaten.

Marko Jelsma en Rommy Veldhuis zijn bereid gevonden het bestuur te versterken. Er zijn nog twee bestuursfuncties vacant, met name wordt er nog gezocht naar een penningmeester.

Terugblik op de feesten 2012

De donderdagavond met volleybal en muziek verzorgd door Paul Vlaar is als een succesvolle formule aangegeven. Vrijdagochtend was er een optreden van Griet Wiersma in Talma State. Het optreden is met name bezocht door bewoners van Talma State. Als verbeterpunt werd genoemd: een volgende keer duidelijker aangeven dat dit voor alle Heechemers toegankelijk is en niet alleen voor de mensen die in Talma State wonen. Suggesties voor een optreden voor 2013 komen tijdens de vergadering niet naar voren.

Op vrijdagmiddag werd er een spelmiddag georganiseerd. Er zijn geen opmerkingen vanuit de jaarvergadering over dit programma buiten de opmerking dat het aantal bezoekers tegenviel en dat er niet bij elk spel een vrijwilliger aanwezig was. Aan een actief kinderprogramma wordt de voorkeur gegeven. Hierbij wordt kindercircus Witova uit Hallum als optie voor volgend jaar genoemd. Vrijdagavond werd als gezellig ervaren, optredens waren leuk. Helaas was het geluid slecht, dit is een verbeterpunt. Ook het aantal bezoekers viel in het begin van de avond tegen, achteraf bleek dat het voor veel mensen niet duidelijk was wat ze konden verwachten. Er werd een compliment gegeven aan de vrijdagavond commissie. De avonden worden altijd goed in elkaar gezet, voorstel om in de toekomst een “Heech Got Talent” te organiseren.

Zaterdagochtend/middag op het programma stond koffiedrinken met aansluitend matinee. Het aantal bezoekers viel tegen. Er werd geopperd om mensen in de tent te krijgen, zal er een activiteit moeten zijn. Voorbeelden die genoemd werden: sterkste man of zeskamp. Eventueel op de zaterdagmiddag de spelmiddag voor de kinderen, dan krijg je ook de ouders naar de tent. Zaterdagavond werd als zeer gezellig ervaren met goede bands.

Kermis

Alle aanwezigen waren het er over eens dat de kermis wederom een aanfluiting was. De kermis heeft geen meerwaarde voor de feesten. Waarschijnlijk zal er daarom komend jaar geen kermis zijn.

Financieel verslag 2012

Het financieel verslag wordt toegelicht door Thomas Visserman. Conclusie is dat afgelopen jaar wederom een slecht jaar was voor de stichting. De oorzaak van het verlies ligt grotendeels in de tegenvallende bezoekersaantallen.

Vooruitblik 2013

Vanuit het bestuur is het voorstel genoemd om de feesten van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus te doen, vanuit de zaal werd hier positief op gereageerd en datum wordt dan ook vastgesteld.

Locatie

Vooralsnog gaan wij er als bestuur vanuit dat de komende feesten weer op de Pharshoeke worden gehouden, dit is afhankelijk van de verkoop van de grond aan de gemeente.

Optocht

Op de vraag of de optocht door moet gaan, waren alle aanwezigen het eens. Dit hoort bij een dorpsfeest. Vanuit het bestuur is genoemd dat er mogelijk geen startgeld is voor de optocht, dit i.v.m. het verlies dat de stichting heeft gedraaid de afgelopen twee feesten. Met de aanwezigen is besloten een oproep in de sylboade te plaatsten op welke buurten, hokjes, etc. we kunnen rekenen met een wagen. In februari 2013 zal dan besloten worden of de optocht door kan gaan. Afhankelijk van de hoeveelheid positieve reacties zal er wel of niet een optocht plaatsvinden. Daarnaast zal er een korps of andere muziekband in de optocht moeten zijn, dit zorgt voor de sfeer. Als onderwerp voor de optocht werd Crisis of Low budget genoemd, maar een vrij thema is ook een optie.

Zeskamp

Vanuit het bestuur hebben we gevraagd of er behoefte is aan een zeskamp in juni? De aanwezigen zijn positief, maar wel met de opmerking dat er moeilijk mensen te krijgen zijn. De spelletjes moeten simpel zijn, en niet te veel spierkracht kosten.

Rondvraag

Geen vragen

Namens het bestuur van Heech yn’t Findel

Afke de Hoop

Oproep Optocht 2013

Graag willen wij als bestuur van Heech yn’t Findel weten hoe het draagvlak is voor een optocht tijdens de feesten van 2013. Tijdens de jaarvergadering is genoemd dat er geen of weinig startgeld beschikbaar is. Graag horen wij voor 10 januari 2013 van alle buurten, hokjes en andere groepen of zij wel of niet meedoen aan de optocht. Als blijkt dat er geen opgaven zijn, dan vind er geen optocht plaats. Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij een van de bestuursleden of email hidden; JavaScript is required Wij rekenen op jullie medewerking.

Correspondentie gegevens:

Als bestuur van Heech yn’t Findel hebben wij gemerkt dat wij niet van alle buurten, hokjes en vriendengroepen beschikken over de juiste correspondentie gegevens.

Van de volgende buurten hebben wij geen juiste gegevens:

De Ald Iisbaan

De Zevensprong

It Fabryk

It Finnefolk

Mei Inoar Ien

Runom de Draei

Simmerlan

Tusken de Bregen

1ste Hoekje

Hokje 7

Hokje 8

Hokje 9

Hokje 10

Hokje 45+

Vandaar een oproep om de volgende gegevens aan ons door te geven:

Naam buurt/hokje/vriendengroep

Contactadres

email

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

Actieve leden

Voor meer informatie of het doorgeven van de gegevens kun je terecht bij een van de bestuursleden of email hidden; JavaScript is required

Wij rekenen op jullie medewerking!