Korneliske Ykes II

31 januari 2013

in Overig nieuws

Het bestuur van Stichting De Palingaak dankt alle vrijwilligers heel hartelijk voor hun enorme inzet om van het seizoen 2012 een succes te maken.
In het begin van het jaar ging de palingaak voor het eerst op de helling voor groot onderhoud, daarna werd druk gevaren. Vrijwel alle vaaravonden op dinsdag en donderdag waren volgeboekt. Verschillende evenementen werden bezocht en met veel enthousiasme bezorgde de bemanning van de Korneliske Ykes II de gasten van verschillende groepen een onvergetelijke dag of avond op de palingaak. Ook de, o zo belangrijke, dagelijkse zorg voor het schip is weer met veel liefde en toewijding gebeurd. Heel veel dank vrijwilligers!!

Onze dank gaat ook uit naar onze trouwe donateurs en sponsoren die ons met hun bijdrage hebben geholpen de palingaak in een perfecte staat te houden. Met name danken wij:

Jachtwerf Heeg, Kuiper Verzekeringen en United Coffee voor hun onmisbare financiële bijdrage
Scheepswerf Talsma en Eeuwe de Jong voor hun essentiële hulp bij het groot onderhoud
Prins van Oranje en Heech by de Mar voor hun belangrijke steun bij de winterberging
Plaatselijk Belang Heeg, OVH2000, Jachtontwerp Gaastmeer en Jachtwerf P. Piersma voor hun steun ten behoeve van de definitieve ligplaats die deze winter zal worden gerealiseerd

Onze plannen voor 2013 hebben in grote lijnen al vorm aangenomen. Behalve de succesvolle avondvaarten gaan we kijken wat we meer voor Heeg kunnen doen tijdens het toeristenseizoen.

De Korneliske Ykes II zal ook in 2013 verschillende haven- en visserijevenementen bezoeken, ook buiten de provincie Fryslân.
Voor het maken van dagtochten met groepen tot 12 personen gaan wij ons behalve op de zakelijke markt meer richten op de familiefeesten en vriendengroepen, waarbij wij het basisarrangement voor een aantrekkelijke prijs willen aanbieden.

Wilt u volgend jaar zelf leren zeilen met de Korneliske Ykes II? Of wilt u meedoen aan een of meer van de vele andere vrijwilligerstaken met betrekking tot de palingaak? Stuur dan even een e-mailtje naar email hidden; JavaScript is required. Vele handen maken het werk licht en u bent van harte welkom.

De Korneliske Ykes II wenst u heel gezellige Kerstdagen en een mooi 2013 toe.