Plantjesruilmarkt

31 januari 2013

in Aankondigingen

In juni willen wij een plantjesruilmarkt organiseren. U zult denken: dat is pas over een half jaar! Helemaal juist. Toch willen wij het nu alvast onder de aandacht brengen.

Wat is een plantjesruilmarkt?

Stekjes, zaailingen, planten die nodig gedeeld moeten worden: je hebt al snel teveel planten voor je eigen tuin. Weggooien is natuurlijk zonde. Veel beter – en leuker – is: ruilen tegen plantjes die je graag wilt, of ze aanbieden aan mensen die nog plantjes nodig hebben. Op een plantjesruilmarkt kun je je eigen plantjes inbrengen en ruilen tegen andere. Mensen die geen plantjes hebben om in te brengen, kunnen tegen een zacht prijsje plantjes aanschaffen. Iedereen blij.

Wat kun je nu al doen?

Ook al moet de winter nog beginnen, je kunt nu toch al wat dingen doen. Zo kun je zaden bestellen bij bijv. De Bolster (http://www.bolster.nl) of Vreeken (http://vreeken.nl/). Van de herfstanemoon kun je een wortelstek nemen en ook kun je in deze periode de rode aalbes stekken. Als je niet weet hoe dat moet: zoek op internet en je vindt zo allerlei websites die precies uitleggen hoe het moet.

In februari en maart kun je al de eerste zaden in de grond doen, zeker als je het binnen in zaaibakjes doet. Verzamel ook vast (plastic) potjes zodat je in het voorjaar niet tekort komt voor al je zaailingen en planten.

Meer weten?

Je zult de komende maanden regelmatig iets van ons horen. Zodra er meer bekend wordt over de precieze datum en plaats, laten we dat weten. En we zullen ook tips en trucs geven over wanneer je wat kunt zaaien en hoe je planten zelf kunt vermeerderen. Als je nu al meer wilt weten, mail dan naar email hidden; JavaScript is required. Ideeën en suggesties zijn welkom.