St. Jozefschool

31 januari 2013

in St. Jozefschool

Opening nieuwe hal en onthulling logo tijdens de inloopavond

Even dachten we dat Meester Jeroen voor Piet aan het oefenen was….. Wat moest hij daar zo boven op het dak?? Maar dit was nodig voor de voorbereidingen van de onthulling van ons nieuwe logo!
Na het weghalen van het doek kon iedereen het vrolijke bord van de St. Jozef school bekijken.
Daarna was er gelegenheid om de opgepimpte hal te bezichtigen. Want na de laatste verbouw hebben wij een veel grotere entree gekregen.
De activiteitencommissie wilde graag deze nieuwe entree nog mooier maken. En dat is dan ook zeker goed gelukt! Werkstukken kunnen er nu mooi worden tentoongesteld. En er is een speciaal historisch hoekje gemaakt. Met o.a. de eerste stenen van de nog oude school en foto’s van toen. Kom gerust eens binnen om te kijken! Wij zijn blij met deze nieuwe entree!

Inloopavond
Ouders konden tijdens deze avond uitleg krijgen over het dagelijkse leven op onze school van hun eigen kind(eren). Met een lekker kopje koffie en glaasje limonade was het niet alleen een informatieve avond, maar ook een gezellige Jozefschoolavond.

Hartstichting
In de bus van de hartstichting werd voorlichting gegeven voor de groepen 3 tot en met acht over hoe je gezond kunt leven.

Nieuwe kleuters
Welkom, Esmee Flapper en Hessel Haringa in groep 1. Dylvan Dijkstra en Robin Yntema komen in januari ook in groep 1! Jullie zijn dan vier jaar geworden en mogen naar de basisschool. Wij wensen jullie een hele fijne tijd hier!

Activiteiten december
5 december bezoek Sinterklaas op school
20 december kerstfeest op school met als afsluiting de kerstmusical

Activiteiten januari 2013
14 januari Ouders van groep 8: informatieavond over het V.O. samen met het Wraldfinster, Hommerts en Oudega
21 januari schoonmaakavond
24 januari gaan de rapporten mee
28-29 januari 10 minutengespekken

Herfst in groep 1 en 2
Het is helemaal herfst bij ons in de klas.
Overal dwarrelen herfstblaadjes en er zitten kabouters gezellig bij elkaar.
Voor het raam zie je paddenstoelmannetjes staan , ja we hebben het er maar druk mee.
Natuurlijk zingen we ook herfstliedjes en dansen we de regendans.

Met de kleuters naar het Scheepvaartmuseum in Sneek
Op dinsdagmiddag 6 november hebben we een bezoekje gebracht aan het Scheepvaartmuseum in Sneek.
En jullie willen het niet geloven , maar we maakten er een reis om de wereld.
Ja, we gingen met Romke en Romke van Rusland , naar de Noordpool en ook nog naar een onbewoond eiland. Tropisch regenwater proeven, varen in een boot, zware vracht optillen, wat hadden wij het druk. En ook best spannend allemaal!!

Kleuterpraat
De kinderen mochten vertellen over het werk van hun ouders.

 Kleuter: Juf , mijn mem werkt, mijn heit werkt niet , want die is meester op een school. Ja, ja, daar kunnen wij het als leerkrachten mee doen!
 Kleuter: Juf , ik heb allemaal nieuwe dingen aan mijn fiets.
Kijk , een nieuw zadel, nieuw voorlicht en achterlicht en een nieuwe kettingzaag!!

Appeltjes aan de bomen, de herfst is gekomen
Wat een heerlijke geur ging er door de benedenverdieping van de Jozefschool. Meester Jeroen liep zijn neus achterna en kwam uit in de klas van juf Saskia. “Wat ruikt hier zo lekker? Wat zijn jullie hier allemaal aan het doen?” “We maken appelmoes, meester Jeroen”, riepen de kinderen terug. De kleuters waren druk bezig om de klein gesneden stukjes appel in een grote pan te schuiven. Een beetje water ,suiker en een kaneelstokje erbij en koken maar. Toen de kinderen naar huis gingen was hun eigen gemaakte appelmoes nog warm. Lekkerrrrr..

Lampionnen
De kleuters en de kinderen van groep 5 en 6 zijn met hun eigen gemaakte lampionnen bij de bewoners van Talma op bezoek geweest. Toen we aankwamen gingen de lichten uit in de zaal en de lampionnen aan. Wow, elke keer weer prachtig, al die verschillende kleuren! Terwijl wij enkele Sint Maarten liedjes zongen, gingen we in optocht de tafels langs. We vonden het heel leuk om te doen. Volgend jaar willen we wel weer langskomen….

Gezellig etentje
Dit schooljaar was het voor ons best even wennen. Juf jurrien ging met zwangerschapsverlof, juf Sonja kreeg een nieuw baan in Sneek, meester Frank kreeg in de laatste week van het schooljaar te horen dat hij was aangenomen als leraar wiskunde op het Nordwin College (AOC) en als klap op de vuurpijl gaf juf Corrie te kennen dat zij naar de Friese Poort ging. Allemaal wijzigingen in een vrij korte tijd. Jarenlang vorm je samen een fijn team en ineens is alles anders. Hoewel wij op het einde van het jaar van juf Sonja en Jurrien en meester Frank al afscheid hadden genomen en van juf Corrie na de herfstvakantie, wilden wij het als team toch nog even overdoen.

Je bent fijne collega’s, met wie je goed hebt kunnen samen werken, niet zo maar vergeten. Wij zijn daarom met z’n allen naar “de Kastanje” in Sneek gegaan en hebben daar gezellig met elkaar gegeten en gekletst. Wij hebben de ervaringen op de nieuwe scholen gehoord en de ‘oud’collega’s waren ook benieuwd hoe het op hun Jozefschool ging. Op deze wijze afscheid nemen van fijne collega’s past bij ons en dat voelde goed. Juf Corrie,Sonja en Jurrien en meester Frank heel veel succes gewenst en we blijven contact houden!

Wij wensen jullie gezellige kerstdagen en een liefdevol 2013
Kinderen en team St.Jozefschool