Voorwoord

31 januari 2013

in Voorwoord

Op het moment dat u deze Sylboade leest, heeft onze Goed Heiligman en zijn pieten het erg druk met het blij maken van de vele kinderen in Heeg en omstreken. Gelukkig heeft hij ook Heeg weer aangedaan. Met de gezellige intocht aan de Syl heeft hij een bijzondere middag gehad met muziek en gezang op straat. Later in It Heechhûs werd er verder gezongen en werd er door diverse kinderen zelfs opgetreden voor de Sint.

U moet nu niet denken dat met de intrede van december het stil en saai gaat worden in ons dorp. Nee, er staan weer genoeg leuke dingen op de agenda! Ook de Kerstman staat in de startblokken om zich weer te laten zien. De kerstboom kan binnenkort opgetuigd worden. Heeft u er ook weer zin in? Het huis gezellig maken met kleine lichtjes en kerstaccessoires. Nu het zo snel weer donker wordt, maakt dat het altijd wel gezellig in huis.

Het is nog onbekend wat de winter gaat doen, maar zou het niet fijn zijn om eindelijk eens een witte kerst te hebben? Of in ieder geval mooi ijs in de sloten. We wachten in spanning af. Als we dan toch aan het vooruitblikken zijn, komt tot slot oud & nieuw aan bod. Het wordt tijd om alvast eens over de goede voornemens na te denken. Of heeft u die van vorig jaar nog kunnen uitvoeren of volhouden?

Zoals in de vorige Sylboade al te lezen was, verschijnt de eerstvolgende Sylboade pas weer op 29 januari 2013. Dat is dan de gecombineerde januari/februari-editie. De maart-editie verschijnt dan op 5 maart 2013. Dan kunt u er vast weer rekening mee houden met het inleveren van kopij en activiteiten voor in de agenda. We zien uw verhalen graag weer tegemoet.

Naast de diverse schrijvers die met regelmaat al kopij bij ons inleveren, hebben we een nieuwe aanmelding gekregen van een Hegemer schrijver: Maarten van Steinvoorn. Hij zal periodiek een column plaatsen.

Deze maand is het een bijzondere uitgave van de Sylboade. In het binnenblad van de Sylboade zult u de kerstwensen aantreffen die u worden aangeboden. Vanaf deze plaats willen we u namens het hele bestuur een hele fijne Kerst en Nieuwjaar wensen.

Namens de redactie

Marcel Langeland (voorzitter)