Aktiviteiten A.K. it Heechhus Februari

3 februari 2013

in It Heechhus

Tryater mei Stamppot Schmidt freed 15 feb. oanf. 19.30logo-heechhus

Tryater spile Stamppot Schmidt twa jier lyn mei in protte sukses. In ferfolch wie net te kearen. Augurken, feeën en stofsûgers sille noait mear itselde wêze nei it sjen fan dizze foarstelling. De ûnferjitlike lietteksten (gedichten fan Annie M.G. Schmidt) binne nei ôfrin nei te lêzen yn it programmaboekje. Stamppot Schmidt is foar bern(6+), mar benammen ek foar folwoeksenen! “Saldery! Salderij!”

Hoera! It is sa fier! De KommisjeTa Fersterking Fan Fersprieding Fan Ferskes Fan Annie M.G. Schmidt (Yn It Frysk) is ree fûn om de minsken te learen hoe’t se stamppot meitsje moatte. Kommisjeleden Koos en Klaas (en Kees) stampe herten, fluittsjetteltsjes en in grut tal muoikes en Royalty ta ien Grutte Panne Mei Poëzy. (Lit dat mar oan har oer). Mei har sizze wy: Hoerakatee! En Skep Nochris Op! Want hoefolle wurden kensto eins yn it Frysk?

Dinsdag 19 feb.      kinderfilmmiddag     Charlotte’s web

Een hartverwarmende familiefilm. Het verhaal gaat over het biggetje Wilbert dat door het meisje Fiona is gered en verzorgd wordt. Wilberts andere vriendin is Charlotte, een beeldschone grote grijze spin, die bij hem in de schuur woont. Als Wilbert in gevaar is en dreigt op de eettafel te eindigen, bedenkt Charlotte een heel slim plan die met behulp van de rat Tempel ten uitvoer brengt. Zou het hun lukken zijn leven te redden ? De film begint om twee uur en de entree is 2,50 met in de pauze natuurlijk wat lekkers.

Maandag 25 feb.   Filmhuis    It Heechhûs     The Artist aanv. 20.00 uur

Hollywood in 1927 stond in het teken van de stomme film. Sterren moesten het hebben van hun uiterlijk en charisma. George Valentin (Jean Dujardin) is een grote ster en zijn carrière lijkt niet kapot te kunnen. Tot de geluidsfilm zijn intrede doet. Van de een op de andere dag wordt Valentin niet meer gevraagd en hij verandert van een gevierde beroemdheid in een arme alcoholist.

Tegenover de gevallen ster staat de jonge actrice Peppy Miller die juist doorbreekt in dit nieuwe tijdperk van de gesproken film. Ze heeft haar eerste filmrol te danken aan Valentin, maar schiet hem al snel als een komeet voorbij. Peppy voelt zich schuldig over haar succes en wil George helpen om zijn carrière weer een stimulans te geven.

Regie Michel Hazanavicius. Entree 6,00 euro

Freed 1 maart Teaterpoech Probe “Dochsto it ljocht út?’’

Teaterploech Probe (mei u.o. Heechemer Elske Roorda) bestiet 15 jier. Begûn in 1997 by it amateurteater-festival yn De Lawei yn Drachten, hat de groep sa’n tritich ienakters spile. It bysûndere fan Probe is dat it in ‘spilersploech’ is dy’t eltse kear sels har regisseur útsiket en dat altyd op syk is nei oansprekkend, nijsgjirrich toaniel-repertoire.

Foar dit jubileum frege Probe oan Hans Brans om spesjaal foar de ploech in koart, jûnfoljend stik te skriuwen. “Dochsto it ljocht út?” It is in like kluchtich as romantysk en ‘earnstich’ drama oer in aktueel ûnderwerp, yn in tiid fan noed om de sûnenssoarch en de húsfestingsproblematyk fan hjoeddedei. Yn seis tafrielen wrakselje seis personaazjes har troch de tiid mei jong bliuwen, âld wurden en de moed deryn te hâlden

Koarte ynhâld: Trije freondinnen kenne mekoar sûnt harren stúdzjetiid. Se binne no omtrint de fyftich foarby. Bern de doar út, midlife krises oerlibbe, wat no? Hoe sjocht harren takomst der út? Hoe libbet in minske nei de ein ta?Om dit skrikbyld fan in fersoargingstehûs foar te wêzen fetsje se it plan op om mei harren partners yn ien grut hûs te wenjen. Mar hoe giet soks? In skieding, in ûngemak, in geskink út de himel.

Der giet in soad mis. En der bard in protte moais. Yn seis tafrielen – de iene kear kluchtich, de oare kear wrang – wrakselje seis personaazjes har troch de tiid yn in drama dat werkenber, ferrassend en somtiden pynlik is, mar dat benammen bedoeld is om te gnizen om it libben en de dea.

Oanfang 20.00 oere yntree 10,- euro www.itheechhus.nl

                                 Beatles avond muzikaal hoogtepunt tijdens de eerste ‘Dei fan ‘e Nostalgy’ op zaterdag 9 maart

Wie kent ze niet de klassiekers; Yesterday, Hey Jude, Ticket to ride, I saw her standing there, zomaar willekeurig een paar van die prachtige nummers van de legendarische Britse popband The Beatles. Al een aantal jaren liepen enkele doorgewinterde Hegemer muzikanten met het idee rond om eens een flink aantal van die Beatles nummers te spelen en vooral te laten horen. Ook de A.K. hoorde van het idee en na samenspraak is besloten om deze ‘Beatles avond’ te houden na het dagprogramma van de Dei fan ‘e Nostalgy.

Want wat is er mooier dan zo’n dag die geheel gerelateerd is aan de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw af te sluiten met ‘eigen’ muzikanten uit Heeg. Op dit moment wordt er door een zeventiental Beatles liefhebbers uit Heeg en omgeving als een razende geoefend om ruim 40!! nummers van hun te spelen. In de volgende Sylboade meer over deze avond, die zeker een spektakel gaat worden.

Maar er is meer. Voorafgaand aan dit treffen is er overdag nog van alles te doen in It Heechhûs. We zijn er hopelijk in geslaagd om er een mooi en vooral gezellig programma van te maken. We starten in de morgen met de verzamelbeurs die geheel in het teken staat van de jaren vijftig en zestig. Via de verzamelkring ‘SamZam’ hebben al enkele verzamelaars zich aangemeld. Vervolgens zijn er in de middag optredens van het Rockabilly trio The Lucky Daltons, stemmingsmuziek uit de wel zeer oude doos van het duo De Jágermeisters en optredens van de Silver Shadow Country Dancers en het koor Nostalgia.

Uniek zijn de verhalen en anekdotes van de drie ‘plaatwurkers’; Beatles kenner Gerard van der Laan, Muzykdûmny én Sinatra kenner Ivo Poelsma en Popjournalist én Stones/ Cash kenner Harry de Jong. Met enige trots kunnen wij van Harry zeggen dat hij de enige Fries is die ooit de Rolling Stones en Johnny Cash mocht interviewen.

Ook Heech fan Âlds is van de partij met nog niet eerder vertoonde artikelen,foto’s en beelden uit de jaren vijftig en zestig.

*** Oproep ***************************************** Oproep ***

Voor de Verzamel/hobbybeurs op zaterdag 9 maart

Heeft u, of weet u mensen die verzamelingen hebben die gerelateerd zijn aan de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw en deze wil presenteren tijdens de Dei fan ‘e Nostalgy in It Heechhûs ? Men kan zich nu aanmelden of voor info. in It Heechhûs of bij Piet Teerenstra 0515-854350/06-39402728. Voor tafel(s) wordt verzorgd en kosten zijn er niet aan verbonden.

Activiteiten Commissie It Heechhûs 0515-442593 email hidden; JavaScript is required

*** Oproep ***************************************** Oproep ***