Nieuws van SSS – Heeg

3 februari 2013

in SSS Heeg

Zwarte pieten lessen

Eigenlijk hadden we het vandaag nog niet verwacht en daarom was de verrassing nog groter dat al op 28 nov. de zwarte pieten langs kwamen bij de kinderen van S.S.S., wat een feest! De kleuters en de meisjes van de 2e groep gingen oefenen om het pietendiploma te verdienen! Hiervoor moesten de kinderen de volgende onderdelen oefenen:

– pakjes in de schoorsteen gooien

– Op het dak klimmen

– Over de nok van het dak lopen

– Koprollen

– Van dak naar dak springen

En nog veel meer!

Gelukkig waren er twee zwarte pieten die de kinderen de kunstjes wel wilden leren. Maar ja zoals altijd konden de pieten er soms zelf helemaal niks van, zodat de kinderen het de zwarte pieten moesten leren! Alle kinderen kregen dan ook aan het einde van de les het felbegeerde pietendiploma en nog een heerlijke traktatie van de pieten!

Voor de kinderen van de 3e en 4e groep was er de zwarte pieten hindernisbaan met zwaaien, klimmen, klauteren enz. Wat een succes! De kinderen moesten proberen de hindernisbaan zo snel mogelijk af te leggen. Wat waren ze fanatiek. Er werden hele snelle tijden genoteerd. De beste tijd werd gehaald door Baukje Wijnja, 40 sec.! Aan het einde van de les zat iedereen uitgeblust aan de kant en werden de kinderen door de zwarte pieten nog getrakteerd op wat lekkers.

Op donderdag 29 nov. had de jongensgroep een pietenles met verschillende hindernisbanen. Ook kwamen er dit jaar bij de jongens twee zwarte pieten langs wat het extra leuk maakte en de jongens nog beter hun best deden! Aan het einde van de les kregen ook de jongens een traktatie van de pieten. Zwarte pieten, het was geweldig dat jullie er waren, bedankt! Vogend jaar hopen we dat jullie weer bij ons langs komen.

Het grote gymfeest

Op 4 januari was Het Grote Gymfeest in Sporthal het Schuttersveld in Sneek. Dit was een grote instuif om kinderen kennis te laten maken met de gymnastiek, georganiseerd door 6 gymnastiekverenigingen Turnstad Sneek, A.T.C. Sneek, de Stânfries IJlst, SHELL Hommerts, WSV Woudsend en S.S.S. Heeg. ’s Ochtends was het voor kinderen uit Sneek. Om 10.00 uur werd het spektakel geopend door een toespraak van wethouder Sinnema van sport SWF.

Daarna werd een prachtige acro-act gedaan door de selectie van ATC en werd er gesprongen door selectie turnsters van de verenigingen uit Sneek, op de tumblingbaan. Na deze opening konden alle aanwezige kinderen kennis maken met de verschillende onderdelen in de gymnastiek, zoals: balk, Brug, rekstok, Acro, Stormbaan, Freerunning en tumblingspringen. Voor de kleuters was er nog een echte kleuterbaan en zwaaien met het parachutedoek. Ook was er voor de kleuters een springkussen. Dit was erg leuk!

’s Middags was de opening om 13.00u. met tumblingbaan springen door selectieturnsters van de verschillende verenigingen buiten Sneek. Na de opening konden alle kinderen buiten Sneek in aktie. Met een opkomst van ongeveer 500 kinderen was het een zeer succesvolle dag. Iedereen kon aan het eind van de dag naar huis met een tas vol spullen en alle informatie van alle organiserende gymverenigingen.

Aan het einde werden er nog foto’s met een handtekening van Epke (ambassadeur van het Gymfeest)) verloot. Winnaar werd Hendrik Jacob Krol. Ook won Baukje Wijnja een levensgrote Epke.

Grote verrassing was dat Celine van Gerner, 12e in de meerkampfinale op de Olympische spelen afgelopen zomer in londen, een clinic gaf. Van onze vereniging hebben: Baukje Wijnja, Myrthe en Bente Vlas, Anna Wijbenga, Lisa Adema, Irma Jaarsma, Marrit Louwsma, Silke Hoekstra en Daimy Nieuwenhuis meegedaan. Het was erg leuk, maar wel iets te kort. De meiden hebben een warming-up gedaan met veel basisoefeningen, dat was wel erg leuk. Na een half uurtje was het weer klaar en zijn de meiden nog met Celine op de foto geweest. Het was een zeer geslaagd gymfeest voor iedereen en zeker voor herhaling vatbaar!!

Vanaf januari beginnen de plaatsingswedstrijden voor de Friese kampioenschappen voor de selectie turn-sters(-ers).

Gymnastiekvereniging S.S.S. heeft nu ook een eigen website. Wilt U/jij meer informatie over S.S.S. kijk dan op onze site. www.sss-heeg.nl