Aktiviteiten it Heechhus

5 maart 2013

in It Heechhus

Workshop Portret Fotografie

Op 6 en 20 maart geeft Eric Spijkerbosch van Cires Fotografie een workshop portret fotografie in It Heechhûs. Hoe maak je met je eigenlogo-heechhus (compact) camera en eenvoudige hulpmiddelen een mooi portret. De workshop is verdeeld over twee avonden en kost 25,- euro, te voldoen op de eerste avond. Je kunt je nog aanmelden

Dei fan ‘e Nostalgy Zat. 9 maart

Verzamelbeurs vanaf 10.30 uur met o.a.; verzamelingen over en van o.a. Elvis Presley, The Beatles, The Rolling Stones, Edith Piaff, mechanische wekkers, vervoersbiljetten, tafelbellen, matrioschka’s, etc.

Heech fan Âlds vanaf 10.30 uur o.a. film van Heeg uit de jaren ’60; kranten knipsels; advertenties van Hegemer winkeliers/programma boekjes uit het verleden etc.

Optredens vanaf 14.00 uur; The Lucky Daltons; De Jagermeisters; Silver Shadow Country Dancers; Koor Nostagia.

De ‘Plaatwurkers’ vanaf 14.00 uur; verhalen en anekdotes van Beatles kenner Gerard van der Laan; Muzyk Dûmny Ivo Poelsma; Popjournalist Harry de Jong.

Old timers: Als het weer het toelaat staan deze buiten op het terras/plein.

Oude Ambachten: palingrokers; nettenknoper; eendenkorfvlechter; etc.

Beatlesjûn om 21.00 uur; uniek optreden van Hegemer Beatlesliefhebbers. 17 muzikanten spelen in verschillende formaties ruim 40! liedjes van de Beatles.

Lentebingo vrijdag 22 maart aanv. 20.00 uur

Door omstandigheden kwam de winterbingo te vervallen. Wel gaan we weer los met de Lentebingo. Uiteraard weer met grandioze prijzen die natuurlijk in het teken staan van het voorjaar.

Filmhuis It Heechhûs The Way 25 maart aanv. 20.00 uur

Tom Avery, een oogarts uit Californië, krijgt op een dag het bericht vanuit Frankrijk dat zijn zoon Daniel bij een storm in de Pyreneeën is overleden. Hoewel de relatie tussen hen nooit echt goed was, besluit Tom toch naar Frankrijk te reizen, waar hij ontdekt dat Daniel was begonnen met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Tom besluit de route zelf uit te lopen.

Zaterdag 6 april Marjolein Meijers ‘van berini tot solex’

25 JARIG THEATERJUBILEUM!

Al 25 jaar lovende kritieken over de muziek en de liedjes van Marjolein Meijers. Hoog tijd voor een overzicht van deze muzikale periode. Meer dan tweeëntwintig jaar was Marjolein Meijers Annie. Met Harrie (= Hans Kemeling) vormde zij “De Berini’s”. In 2006 zette zij de motor van het theaterduo uit. Definitief dacht men. Maar met Bob Fosko maakte ze een doorstart. Diezelfde Annie is in een muzikale verhouding inmiddels An gaan heten, want met Jan Rot vormt ze “An & Jan”.

Maar Marjolein Meijers is ook gewoon Marjolein Meijers. Onder haar eigen naam treedt zij sinds 2007 op.“Spetterend en ingetogen”, “vrolijk en stemmig”, “goed gearrangeerd en mooi van eenvoud…” Dat zijn zo wat kreten die de afgelopen twintig jaar voorbijkwamen in de pers als het ging over de liedjes van Marjolein Meijers. In deze “van Berini tot Solex” draait alles weer om de muziek. Samen met haar muzikanten – Walter Kuipers en Onno Kuipers – leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach… Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn. Marjolein: zang, contrabas, gitaar. Walter: viool, mandoline, bouzouki, doedelzak. Onno: accordeon, trekzak, gitaar.

Aanvang 20.15 uur Entree 10,00 euro

Bandjesavond vrijdag 19 april

Alweer voor de derde keer organiseert de Activiteiten Commissie in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Sneek een bandavond. De avond is bedoeld als podium voor (nog) onbekende bands uit de gemeente Sûd-West Fryslân. Later meer over deze leuke avond, band(s) kunnen hun nu alvast opgeven: email hidden; JavaScript is required 0515-442593