BSO Bernewille

5 maart 2013

in BSO Bernewille

Winterpret

Volop sneeuw is er gevallen en dat vinden wij bij de BSO helemaaaaaaal niet erg! Er werd veel buiten gespeeld, paden sneeuwvrij gemaakt, taken verdeeld om sneeuw te verzamelen en werd er een heuse (halve) iglo gemaakt! Ook zijn we achter de BSO even wezen schaatsen met een paar kinderen. De kinderen hadden net schaatswedstrijden op de Poel gehad dus waren snel uitgeput en koud. Om weer op te warmen hebben we na afloop warme chocolademelk MET slagroom gedronken… lekkerrrrrr !!!

Filosoferen op de BSO

Vanaf de voorjaarsvakantie gaan we van start met filosoferen met kinderen. Waarom? Onder andere omdat het belangrijk is voor kinderen om zich te uiten, hun denkbeelden uit te spreken, een mening te vormen en naar elkaar te luisteren. Tijdens het fruitmoment in de ochtend introduceren de ‘vraag van de dag’. Bijvoorbeeld: ‘Welk dier zou je voor een dag willen zijn?’, ‘Hoe leven de kinderen over 1000 jaar?’ of ‘Wat heeft een mens meer dan een robot?’. Tijdens de lunch vragen we in het kort of de kinderen er al overnagedacht hebben, al een mening hebben. Het kan zijn dat een paar kinderen al een antwoord hebben en mogen dit dan uitspreken. Andere kinderen hebben wat hulp nodig en misschien dat ze met behulp van andere kinderen of ons wel tot een antwoord komen. Tijdens het limonade moment in de middag ronden we het af en kijken we of iedereen een antwoord kan geven of misschien zijn of haar antwoord heeft bijgesteld. Niets moet, alles mag en niets is fout! We zijn erg benieuwd hoe het gaat lopen, wij hebben er in ieder geval veel zin in! We houden u op de hoogte!

Gezocht!

Voor verschillende activiteiten zijn we opzoek naar allerlei blikken! Dus als u deze heeft staan of wilt sparen voor ons, breng ze snel langs! U maakt ons er erg blij mee!

Wist u dat…….

– We op 27 april weer aanwezig zijn bij de opening van het watersport seizoen?

– Het thema voor de voorjaarsvakantie Jungle is

– Er nieuwe borden zijn opgehangen en neergezet met onze naam erop? (bijna niet te missen!)

Toppers van de maand!

Deze maand zijn Siard en Sietze de toppers van de maand. Ze hebben de koelkast namelijk omgetoverd tot clown!

Super leuk gedaan heren! We zijn benieuwd wat de volgende creatie wordt!

Vragenlijst BSO Bernewille

Eind oktober hebben wij een vragenlijst uitgedeeld onder de scholen in Heeg. Van de ruim 150 uitgedeelde vragenlijsten hebben we jammer genoeg maar 16 retour ontvangen. Uit de vragenlijsten hebben wel een aantal zaken kunnen halen.

In de omgeving is voornamelijk behoefte aan opvang op maandag, dinsdag en donderdag. Dit zien we ook terug in de bezetting van de groep. De wens om ook op woensdag open te gaan leeft nog niet. Maar wel wordt aangegeven dat wanneer wij wel op woensdag open zijn de kans groter is dat er meer kinderen komen. Ouders zullen hun kind niet eerder op de woensdag of vrijdag plaatsen als de uurprijs hiervan lager zou liggen dan de andere dagen.

De belangrijkste voorwaarden voor de keuze van opvang ligt voornamelijk in omgeving, flexibiliteit en afstand tot andere voorzieningen. Op de vraag welke activiteit vind u dat aangeboden moet worden op de BSO vind de meerderheid het belangrijk dat er rust is zonder dat er specifieke activiteiten worden geboden. Maar dat er daarnaast ruimte is voor sport en spel. Ouders zijn bereid voor uitjes en speciale activiteiten meer te betalen afhankelijk van het aanbod. De behoefte om activiteiten te organiseren voor kinderen van de BSO en kinderen uit het dorp leeft niet zo zeer. Er is ook geen behoefte aan huiswerkbegeleiding op de BSO.

Uit de vragenlijst halen we in ieder geval een aantal waardevolle zaken welke meegenomen zullen worden in het verdere beleid.

Dan nu over tot de uitreiking:

De gelukkige winnaar van de waarde cheque van 25 euro is Klaske Cnossen!

Van harte gefeliciteerd. De bon komt  zo spoedig mogelijk naar je toe.