Energiemarkt Duurzaam Heeg

5 maart 2013

in Overig nieuws

Afgelopen 2 februari werd in het Heechhûs door Duurzaam Heeg een energiemarkt georganiseerd. Duurzaam Heeg, een groep mensen die actief aan de slag zijn gegaan met thema’s uit de dorpsvisie, kijkt terug op een succesvolle markt. Er kwamen ongeveer 300 bezoekers, waarvan het grootste deel uit Heeg en de directe omgeving.

De stands met informatie over energie besparen, isoleren en opwekken van energie werden goed bezocht. De presentaties trokken volle zalen want Arnold de Groot, Bouwe de Boer en Sybrand Frietema wisten het publiek te boeien. Met hun kennis en enthousiasme op het gebied van duurzame energie en besparing hebben zij duidelijk weten te maken welke ontwikkelingen kansen bieden.

De interesse voor duurzaamheid bleek veel groter dan wij hadden gehoopt en geeft ons frisse moed om met een aantal onderwerpen verder aan de slag te gaan. Uit de ingevulde enquêtes blijkt dat ongeveer 50% van de mensen nadenkt over het plaatsen van zonnepanelen. Ook het isoleren van de woning en het oprichten van een eigen energiecoöperatie heeft de interesse van de Hegemer.

Duurzaam Heeg denkt na over het collectief aanbieden van zonnepanelen. Uitgebreide informatie hierover vindt u binnenkort in uw brievenbus. Wat we willen doen en vooral waarom vindt u daarin terug. Ook over het informeren en over collectieve aanbiedingen op het gebied van spouwmuurisolatie wordt nagedacht.

Duurzaam Heeg wil verder gaan met het uitwerken van onderwerpen uit de dorpsvisie. Door de energiewerkgroep zijn de eerste stappen genomen en werken we door naar ons doel. Meer over onze doelstelling en duurzame energie kunt u vinden op de website www.duurzaamheeg.nl. Vragen en opmerkingen kunt u mailen naar email hidden; JavaScript is required.