Heech yn ’t Findel

5 maart 2013

in Aankondigingen, Overig nieuws

Geen Optocht in 2013

Graag willen wij als bestuur van Heech yn’t Findel laten weten dat er vanuit de buurtverenigingen en andere groepen te weinig logo-fyndeldraagvlak is voor een optocht tijdens de feesten van 2013. Tijdens de jaarvergadering is aangegeven dat er door het slechte financiële resultaat van de feesten van 2012 geen startgeld beschikbaar zal zijn voor een optocht. In de sylboade van de maand december hebben de notulen van de jaarvergadering gestaan met daarin de vraag of de buurtverenigingen en andere groepen wilden reageren op de vraag of ze bereid zijn een optochtwagen te maken, indien er geen startgeld beschikbaar is. Naast deze oproep hebben wij alle buurtverenigingen en andere groepen, waar wij contactgegevens van hebben, een mailtje gestuurd met diezelfde vraag. Er zijn slechts vijf buurtverenigingen die de moeite hebben genomen om te reageren, deze waren allen positief. Helaas zijn vier wagens en een loopgroep niet voldoende om er een mooie optocht van te maken.

Als bestuur hebben wij helaas moeten besluiten dat er dit jaar geen optocht zal zijn. Ons streven is om in de toekomst wel weer startgeld beschikbaar te stellen en wij hopen in de toekomst samen met de bewoners van Heeg wel weer een mooie optocht te kunnen realiseren.

Buurtversiering

De afgelopen jaren is het een saaie bedoening in Heeg tijdens de feesten. Als je naar de tent loopt of fietst heb je helemaal niet in de gaten dat er feest is. Enkele jaren terug hingen in bijna alle straten vlaggetjes en andere gezellige versieringen. Als bestuur willen we de bewoners van Heeg weer motiveren om Heeg gezellig te versieren. Aan de mooist versierde buurt wordt een prijs uitgereikt.

Kom samen met je buren in actie en maak Heeg weer gezellig en feestelijk tijdens de Findelierdagen.

Website

Op de website www.heechyntfindel.nl staat inmiddels te lezen welke bands naar Heeg komen tijdens de Findelierdagen. Binnenkort zal het gehele programma online komen, ben je nieuwsgierig, kom regelmatig even kijken.

Bestuur Heech yn’t Findel