Skousteroldtimerdei

5 maart 2013

in Aankondigingen

Het Skousteroldtimerdei-evenement op 26 mei 2012, door Pieter de Boer.

Het Thema dit jaar is Porsche-Allgaier. Om 10 uur wordt het feest geopend door Herre van der Meer. Herre heeft veel moeite gedaan om alle types bij elkaar te krijgen en dat is aardig geslaagd. In zijn toespraak wenst hij sponsors, vrijwilligers, bezoekers en allen die materieel hebben aangeleverd een mooie dag toe. En het werd een dag met veel zon en warmte.

Wij gaan naar ons eigen evenement en gaan het veld over. De vele trekkers die zijn aangevoerd zijn van diverse merken. Vele ervan zijnskou mooi opgepoetst en het zonlicht doet er nog een schepje bovenop. Ook de stationaire motoren klinken als muziek in de oren met de mooie plofjes die eruit komen. Dit jaar waren er voor het eerst ook sleepboten te bewonderen.. Daar zie je dat de motoren met branders en luchtdruk gestart worden. Het komt er op aan dat de zuiger in de goede positie staat, de luchtkraan open en de verbranding kan plaats vinden.

 

Tegen één uur begint de toertocht. De meeste trekkers en vrachtauto’s gaan mee. Het publiek dat achterblijft, geniet van het overige materieel. Koffie en broodjes gaan er altijd wel in. De kraampjes zijn ook goed vertegenwoordigd. Kraampjes met miniatuurzeilschepen, ik zag hoe de scheepjes zijn opgetuigd, de blokken waar al de lijnen doorheen gaan en al die modellen. Een kunstwerk om die schepen op schaal na te maken. Dan komt de toerwagen langsrijden, Feiko en Theo doen hun best om het zo goed mogelijk te doen en alle keren vol een loop door Heeg maakt.

We hebben vanmiddag het evenwichtsspel, het gaat goed zo. Er is een brug gebouwd met een balk eronder. Het is de bedoeling dat de trekker erop rijd en dan in evenwicht blijft. Het is een hele kunst om dat voor elkaar te krijgen. Er is veel belangstelling voor om het kunstje uit te proberen.

Om twee uur is de toertocht weer terug en elk zoekt weer om zijn plaatsje. Dan begint ook de kleppendekselrace. De baan ligt er weer keurig bij en het startmechaniek doet weer wat het moet doen. Dirk is de startmeester en met geoefende hand laat hij de racemonsters naar onderen scheuren, soms vliegen ze tegen de vangrails en is het uit of ze daveren over de finish tegen de strobalen aan. Spektakel is skou-2het, waar iedereen aan mee kan doen. Er is ook een prijs voor de mooiste of origineelste kleppendeksel en als we verder gaan zien we de woonwagens. Ze staan er altijd glimmend bij, het is een lust voor het oog. De kramen op het veld deden weer goede zaken en het publiek was weer goed van de party. Om 5 uur gingen de eersten met een vaantje van het terrein, terug naar huis..

 

Zet alvast in uw agenda: de Oldtimerdei is dit jaar op zaterdag 18 mei 2013!