BSO Bernewille

4 april 2013

in BSO Bernewille

Tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

logo bernewilleBSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223
http://www.bso-bernewille.nl/

 Voorjaarsvakantie
De kerstvakantie leek pas net voorbij en daar stond de voorjaarsvakantie alweer voor de deur! Tijd voor nieuwe verftekeningen op het raam en tijd om de BSO om te toveren in een jungle. De winter verftekeningen hebben plaats gemaakt voor vrolijke en kleurrijke lente verftekeningen en aan de speelverdieping hangen allemaal lianen.
Er waren verschillende activiteiten gepland maar één van de leukste onderdelen van deze vakantie was vast wel het filosoferen.

Het leek ons leuk om dit eens met de kinderen te doen. Er waren verschillende onderwerpen om over te filosoferen. Eén daarvan was de vraag of robotten mensen (of de leidsters van de BSO) zouden kunnen vervangen. De meeste kinderen waren het eens dat dit natuurlijk niet kon, de redenen waren echter zeer uiteenlopend: “Nee, het is onmogelijk dat alle handelingen die wij doen bij robotten geprogrammeerd worden” of “Nee, want een robot kan zijn handen niet wassen”. Dit was leuk om te doen en bij de kinderen gaf het zeker wat stof tot nadenken, we blijven dit in de vakanties doen!

Een muzikaal moment
Op maandag 18 februari nam Femke haar gitaar mee voor een muzikale dag (vooral de meiden en de andere leidsters vonden dat erg leuk). Femke en een paar meiden van de BSO waren druk aan het oefenen op de gang. Onder andere kwamen de volgende liedjes aan bod: The Script ft. Will.I.Am met het liedje Hall of Fame en Nielson met het leuke liedje Beauty & the brains. De meiden ontpoten zich tot ware zangeresjes, de teksten werden verdeeld en er werd prachtig gezongen Als toegift kwam Melanie erbij en zongen we samen Anouk met Sacrifce! De meiden deden erg hun best en het klonk daarom ook heel erg mooi. Dit kwam natuurlijk ook door de begeleiding op de gitaar door Femke.
Misschien dat we in de toekomst een BSO talentenjacht organiseren??? We houden u op de hoogte!

Op vrijdag waren er maar twee kinderen op de BSO, dan kan je natuurlijk de hele dag op de BSO blijven en daar leuke activiteiten doen maar je kan ook naar BALLORIG!
Na de lunch vertrok Alicia met de twee kinderen naar Sneek. Onderweg werden er hele serieuze gesprekken gevoerd: “Kan je van de aarde af vallen?” Alicia antwoordt: “Nee dat kan niet want de aarde is rond”. Kind antwoordt: “Oh ja, en de aarde draait ook rond hé?” Alicia: “Ja dat klopt” Waarop een ander kind antwoordt: “Oh, dus daarom waait het hier!”.
De kinderen hebben heerlijk gespeeld in Ballorig! Na al dat spelen maar even languit voor de tv op de BSO.

Samenwerking Bernewille en het Marne College Bolsward
De afgelopen weken hebben wij samenwerking gezocht met het Marne College en zijn we samen tot hele leuke ideeën gekomen. In de maanden mei en juni willen wij voor de kinderen van de maandag een aantal clinics aanbieden op kookniveau, sport/spel/crea en zal er voor de dames iets worden gedaan in een salon. Het is nog niet helemaal duidelijk is hoe we het allemaal gaan vormgeven dus in de volgende editie van de Sylboade zullen we er uitgebreider op terugkomen

Wist u dat…….
• we zijn benaderd voor een project om een tuin te realiseren bij Talma State waarbij zowel wij, als school, als de bejaarden kunnen genieten van al het moois dat groeit en bloeit?
• We geen juffen meer zijn bij de BSO? Nee niet omdat we de kinderen niets leren (zoals één van de kinderen opmerkte) maar meer omdat we geen onderwijsinstelling zijn maar een buitenschoolse opvang. Dus geen aanspreektitel meer maar gewoon onze eigen voornaam 🙂
• Maar ook zijn we benaderd om samen met de fysiotherapie en Talma State onze krachten te bundelen om een speel/ beweegtuin te plaatsen naast de BSO?
• Melanie nu officieel pedagogisch medewerker is? Ze is namelijk geslaagd voor haar examen! Van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma en we wensen je heel veel plezier in je verdere loopbaan!
• Wij in april helaas afscheid gaan nemen van Marjolein?
• We nog op zoek zijn naar leden voor onze oudercommissie? #hint

 Prietpraat
– Juf har fleske wetter liket wol in fiver, der kin wol in fisk yn !
– Hé, wat is dat? Is dat rosbief thee? (rooibos thee…)
– Bij de BSO hebben we allerlei scharen met diverse motieven erop, zo hebben we ook een ‘giraffe-knipper’ 🙂

 TSO Medewerkers gezocht
Helaas moeten wij gedeeltelijk afscheid nemen van Betty als TSO medewerker. Betty zal alleen nog op vrijdag werkzaam zijn op de TSO. We hebben Antje Gerritsma bereid gevonden incidenteel ons team te komen versterken. Toch zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u interesse of wilt u meer weten neem dan contact op met de locatiemanager. U kunt ons bereiken op bovengenoemd telefoonnummer.

Toppers van de maand!
Deze maand zijn er 3 kinderen de ‘topper van de maand’. Ze hebben in de voorjaarsvakantie een speurtocht bedacht en uitgezet met het thema ‘In de ban van de ring’. De overige kinderen werden in 2 groepen verdeeld en mochten de speurtocht gaan volgen. Dit was een groot succes en daarom zijn Siv, Lútsen-Jan en Lorenzo de ‘Topper van de maand’! Van harte!