Nieuws van SSS

4 april 2013

in SSS Heeg

Competitie gym4fun

Woensdag 27 febr. was de 2e wedstrijd van gym4fun, deze keer in onze eigen sportzaal in Heeg. Hommerts kwam deze keer naar Heeg. Het “grote gooi hem in de korf spel” werd gespeeld. Je kunt dit spel vergelijken met slagbal. Beide ploegen deden het erg goed. Op het laatste moment scoorde Hommerts nog veel punten en won de wedstrijd.

In de competitie, waar de punten van alle wedstrijden worden opgeteld, is de stand nu gelijk. Hommerts heeft 3 punten en Heeg heeft ook 3 punten. Het blijft dus nog erg spannend. Er zijn nog 2 wedstrijden in de competitie te gaan. De eerst volgende wedstrijd is in Hommerts op dinsdag 12 maart.

Uitslag turnwedstrijd meisjes niv. 12 op 2 maart in Bolsward

Op 2 maart was de 1e plaatsingswedstrijd meisjes niv. 12 voor het frieskampioenschap.

Voor de meisjes van onze vereniging die hier aan mee deden was het hun eerste wedstrijd, dus erg spannend! In de eerste wedstrijd kwam Hester Talstra uit in de categorie pré instap 2(8 jaar). Door netjes te turnen weinig fouten te maken mocht Hester de medaille voor de 4e prijs in ontvangst nemen. Een mooie prestatie.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Rebecca van Sande, in de categorie pre instap 1(6, 7 jaar). Rebecca zat in een groep van 18 turnsters en wist door alle oefeningen op balk, brug, lange mat en sprong keurig uit te voeren de 7e plaats te behalen.

Thialda Visserman kwam in de laatste(4e) wedsrijd in actie. Thialda behaalde in de categorie instap de 11e plaats in een veld van 50 deelnemers een heel mooi resultaat! Thialda viel net buiten de prijzen, in deze categorie waren 10 medailles te verdelen.

De meisjes vonden het erg leuk om aan deze wedstrijd mee te doen en kijken al uit naar de volgende wedstrijd die op 20 april in Workum is.

3e wedstrijd gym4fun

Op 12 maart was de 3e competitie wedstrijd voor gym4fun deze keer was S.S.S. te gast in Hommerts. Er was een prachtige hindernisbaan bedacht waar de teams moesten proberen zo snel mogelijk over heen te gaan met een voorwerp, aan het einde van de hindernisbaan moest het voorwerp in een korf worden gedaan het team dat de meeste voorwerpen in zijn mand had, had gewonnen.

Ook werd het spel(de hindernisbaan) nog een keer gedaan zonder voorwerp mee te nemen. De eerste van het team had een lint om, had dit kind de hindernis gedaan dan gaf hij/zij het lintje aan het volgende kind eerder mocht deze niet vertrekken. Het was een spannende strijd en wat waren de teams fanatiek! Beide wedstrijden werden gewonnen door Heeg.

Na de hindernisbaan werd nog het bal doorgeefspel gedaan alle kinderen van beide teams staan achter elkaar en geven van voor naar achteren een bal door over het hoofd de volgende tussen de benen door dan weer over het hoofd enz. Wanneer het hele team over de aangegeven finish lijn is, dat team heeft gewonnen. Dit spel werd ook twee keer gespeeld. Ook hier bleek Heeg het beste team te zijn door twee keer te winnen.

Na de wedstrijd was er voor beide teams limonade en een lekker reepje. Daarna werden de diploma’s uitgedeeld met de behaalde punten. Het was voor de deelnemers van Heeg en Hommerts een prachtige middag met weer veel fun!
Er is nog 1 competitie wedstrijd te gaan en deze is in Heeg op 27 maart.

Successen meisjes niv. 7 en 8

Op 16 maart hebben de meisjes niv. 7 en 8 zeer goed geturnd in Sneek.
Het eerste groepje bestond uit Anna Wijbenga, Irma Jaarsma en Silke Hoekstra, die uitkwamen in de categorie Jeugd 1 niv. 8 keuze. Deze dames waren erg goed op dreef en wonnen alle drie een prijs. Silke 2e , Irma 3e en Anna 4e .

Daarna mochten Bente Vlas en Marrit Louwsma aantreden in de Pupillen 2 niv. 8 verplicht. Ook deze dames turnden bijna foutloos. Marrit was 1e en Bente werd 3e.

Tot slot mochten Hanna Leenstra en Lisa Adema hun wedstrijd turnen op niv. 7 keuze. Lisa werd in de categorie Junior1 net als in de 1e wedstrijd eerste. Hanna turnde in de categorie Senior bijna foutloos en werd 4e net buiten de prijzen.

Wederom een zeer succesvolle wedstrijddag voor SSS.

Op 9 mei Hemelvaartsdag gaat S.S.S. met alle groepen een optreden verzorgen tijdens Heechspanning. De leden zijn hier druk en met veel enthousiasme voor aan het oefenen!

Voor meer informatie over onze vereniging kunt u kijken op onze website www.sss-heeg.nl

Groeten,
Bestuur en leiding S.S.S.