St. Jozefschool

4 april 2013

in St. Jozefschool

Himmeldei
De kinderen van de St. Jozefschool moesten de kou trotseren om Heeg helemaal schoon te krijgen, een zware dobber die ze niet uit de weg zijn gegaan. Alle kinderen van de school deden mee aan de Himmeldei van 2013. Groep 1 bleef op school om daar de nodige troep op te ruimen en de groepen 2 t/m 8 gingen in groepjes door Heeg. Elk groepje had een eigen gebied waar ze alle viezigheid van de grond konden oprapen. En wat hebben ze hard gewerkt. Iedereen had een enorme volle vuilniszak mee terug naar school genomen naar school. Deze werden allemaal op een hoop verzameld. Er ontstond al snel een grote ‘vuilnisbelt’ van blauwe zakken.

De kinderen waren erg verbaasd wat mensen allemaal weggooien op straat, ze kwamen met de gekste verhalen terug op school. De één vond een onderbroek en de ander allemaal bierflesjes, sommige waren zelfs nog vol (extra zonde)! Ook vonden ze een voetbal en veel hondenpoep!
Als school zijn we erg trots op alle kinderen die hard hebben gewerkt om Heeg weer een beetje schoner te krijgen. Eigenlijk zou iedereen zijn troep weg moeten gooien in de prullenbak, maar gelukkig hebben de kinderen van de St. Jozefschool alvast het goede voorbeeld gegeven.

 himmeldei


himmeldei

Groep 8
De kinderen van groep 8 hebben hun CITO eindtoets uitslag gekregen en wij kunnen weer met grote tevredenheid zeggen dat het gemiddelde van de groep ruim boven de gestelde norm lag. Elke, Janna, Sjoerd, Thijs, Dagmar, Herman, Yde, Rinske, Idsert, Berber en Joukje jullie hebben het prima gedaan, gefeliciteerd.
De gesprekken over de keuze naar het vervolgonderwijs in Sneek doen wij samen met ouders en hun kind. Van onze school gaan 4 kinderen naar het Nordwincollege, 6 kinderen naar de RSG en 1 kind naar het Bogerman

Weidevogels in het bejaardenhuis
Dinsdag 5 februari zijn wij met de klas naar het bejaardenhuis Talma State geweest. Ze hadden daar een tafel vol met leuke weetjes en opgezette vogels gemaakt. We hadden ook een quiz, iedereen vond het leuk. We kregen een blaadje met 12 quizvragen. De vragen gingen over de vogels en andere dieren. Ook kon je in boeken kijken hoe de vogels leven. Het was een hele interessante ochtend, en we hebben heel veel geleerd.

Maarten en Elke

Vogelshow

kieviet

kieviet

Wij zijn dinsdagochtend naar Talma geweest. Daar hadden ze een tentoonstelling over weidevogels, zoals de Grutto, Kiewiet en Watersnip. We hadden een quiz met vragen over de weidevogels. Deze mochten we invullen, we mochten ook invullen wanneer wij dachten dat het eerste Kiewiets ei werd gevonden. Het was een leuke ochtend!Groetjes, Yde en Thijs

p.s. De tekening is van Maarten van der Pol.

Ponyrijden met André
André zit op het Nordwincollege en loopt hier stage in groep 3-4.
Voor zijn groep had hij deze week wel een hele leuke verrassing. Hij had twee pony’s geregeld en alle kinderen mochten een stukje op één van de pony’s rijden.
En… André was nog jarig ook deze week, van harte gefeliciteerd hoor!

Nieuwe kleuters: welkom Huub Draaisma en Dominic Bekema, jullie worden deze maand vier jaar en mogen naar de basisschool. Wij wensen je een fijne tijd hier!

Theatervoorstelling groep 1 en 2
Met zijn allen naar het theater in Sneek! Wat spannend zeg! Wat een prachtige zaal en wat zijn er veel kinderen. Als de muziek begint is het helemaal compleet. De kinderen blijven geboeid kijken en luisteren naar het bekende verhaal van Rupsje Nooit Genoeg. Het verhaal gaat over anders zijn dan de rest. Met veel liedjes en muziek.
Soms ook best een beetje spannend maar vooral ook heel erg leuk.

Activiteiten eind maart en april:
-dinsdag 19 maart Voorstelling: Praat mar Frysk groepen 5 t/m 8
-woensdag 20 maart opendag
-vrijdag 22 maart Uurcultuur voor groep 5-6
-zondag 24 maart Palmpasenviering
-zondag 14 april viering Eerste Communie
-donderdag 18 april verkeersexamen

Groep 3 en 4 heeft een bezoekje gehad van een boswachter, de heer Gosse Hylkema. Hij werkte als boswachter bij Staatsbosbeheer. Hij vertelde enthousiast over het belang van bomen, over wintergasten zoals ganzen en over weidevogels. En ook roofvogels kwamen aan bod. De boswachter had allemaal materialen mee die bij zijn verhaal pasten, zoals stukken hout, opgezette vogels en andere dieren, plaatmaterialen etc. De kinderen waren geboeid en stelden de boswachter heel veel vragen. Wat weten de kinderen nog van het bezoekje?

• Hij vertelde over het bos (Wessel)
• Hij liet allemaal vogels zien (Jordy)
• Hij vertelde hoe de bomen er in de grond uitzien (Lars)
• Hij liet zien hoe de dieren eruit zien in het bos (Ayanna)
• Een hermelijn is in de winter wit en in de zomer bruin (Sebo)
• Hij liet zien dat er elk jaar een ring bij komt in de stam van een boom (Sjoerd)
• Hij liet de binnenkant van een boom zien en legde dat uit (Boris)
• Hij liet op het bord zien wat er in de grond zit van een boom (Menno)
• Hij liet een eekhoorn zien (Joost)
• Hij vertelde over de kleding van de boswachter (Sjoerd)
• Hij vertelde over vossen en kippen (Renee)
• Dieren houden in de winter een winterslaap (Hidde)
• Hij vertelde over reeën (Teatske)

Kortom, wij weten weer heel wat meer…..!!