Berichten van duurzaamheeg.nl

8 mei 2013

in Overig nieuws

Energie werkgroep
De Energie Werkgroep van Duurzaam Heeg organiseert op woensdagavond 5 juni een informatie-avond over isoleren, besparen en maatwerkadvies in het It Heechhûs. De maatregelen, kosten en opbrengsten worden die avond toegelicht. Concrete voorbeelden, waarmee wij Hegemers concreet aan de slag kunnen. Daarnaast kunt u tijdens de Jaarvergadering van Plaatselijk Belang Heeg van de Energie Werkgroep een overzicht van de stand van zaken tot nu toe verwachten.

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties, aarzel niet en mail naar email hidden; JavaScript is required.

Wist u dat?
• het isoleren van de spouwmuur vaak binnen 4 tot 5 jaar al terugverdiend is
• u via www.bespaartest.nl hele praktische bespaartips krijgt die tot 800 euro besparing   per jaar kunnen opleveren
• u meer van dit soort weetjes vindt op www.duurzaamheeg.nl

aanleg tuin it Heechhûs

aanleg tuin it Heechhûs

Dorpstuin werkgroep
Misschien heeft u het wel gezien. In het weekend van 12 april is er gewerkt aan de dorpstuin bij het Heechhús. Wat een leuke ervaring, zomaar een aantal mensen vanuit de dorpstuin, bestuur It Heechhûs, oud bestuurders en mensen die ons dorpshuis een warm hart toe dragen en die gezamenlijk werken aan een plan. Vrijdag was echt een dag van hard werken. Ondanks de regen werd de grond gebruiksklaar gemaakt en werd er geweldig voorbereidend werk verricht voor de tweede dag. Toen kon de nieuwe beplanting erin: kamperfoelie op het terras, tuinkruiden naast het pad, een hele strook bijenbloemen werd ingezaaid, de oude coniferen werden omgetoverd tot steun voor de nieuwe frambozen. En zeer binnenkort volgen nog appelbomen, inheemse struiken voor erf-afscheiding met de jachthaven en bessen-struiken bij de fietsenrekken!
Ondertussen groeien op de dagbesteding het Anker in Talma de gezaaide plantjes heel goed en is het de volgende stap om aan de slag te gaan met de bloemen- en groentetuin bij Talma.

Zin om mee te doen? Mail naar email hidden; JavaScript is required.

Dorpstuindag 15 juni
De datum van de Dorpstuindag is verplaatst naar 15 juni!
Tijdens de dorpstuindag kunt u met eigen ogen zien waar de Dorpstuin-werkgroep mee bezig is. Het wordt een gezellige dag met onder meer een plantjesruilmarkt en leuke activiteiten voor kinderen.
Tijdens de plantjesruilmarkt kunt u planten die u over heeft inbrengen en vervolgens zelf leuke planten uitzoeken die anderen hebben ingebracht. Gratis plantjes dus! De tijden en spelregels komen in de Sylboade van juni en zullen ook te vinden zijn op de website duurzaamheeg.nl.

zelf labels maken

zelf labels maken

Een paar tips:
– Veel planten zaaien zichzelf uit. In plaats van ze weg te wieden, zet ze in een potje en verzorg ze zodat ze op 15 juni mooie planten zijn.
– Sommige planten kun je delen of scheuren. Denk aan hosta’s, agapanthus (Afrikaanse lelie). Zet die ook op pot.
– Het is belangrijk dat alle planten duidelijk worden gelabeld. Je kunt van lege wasmiddel- of shampooflessen gratis leuke plantenlabels maken. Haal de etiketten ervan af. Knip zoveel mogelijk strips van ca. een centimeter breed en knip aan een kant een punt eraan.
– Op www.tuinieren.nl vindt u veel informatie en tips. Vooral onder Kalender is veel te vinden over wat u nu kunt zaaien en welke planten u nu kunt vermeerderen.
– Kijk regelmatig op www.duurzaamheeg.nl of op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/DuurzaamHeeg.