Bridgeclub Heeg

8 mei 2013

in Bridgeclub Heeg

De laatste BEL voor de competitiestand van dit speelseizoen heeft geklonken. De uitslagen waren toch weer verrassend, te weten: Betty en Tine de koplopers tot nu toe in de derde ronde zijn op het laatste moment toch weer door Douwe en Louise van de troon gestoten. Hiermee zijn Douwe en Louise tevens de Clubkampioenen geworden voor het speelseizoen 2012-2013 en krijgen ze de beker weer terug van Bart en Jan en daarmee zetten ze hun traditie van de laatste jaren als clubkampioenen voort.

Hoe flikken ze dit toch telkens weer? Kennis, geluk, wie zal het zeggen. Om een klein voorbeeld van de afgelopen bridgeavond te noemen. Douwe heeft een hand met 21 punten en een 5-kaart schoppen. Iedereen heeft volgens de basisregels met 2-schoppen geopend en eindigen in een contract van 4 schoppen. Een ieder gaat vervolgens die avond 1 down, maar zo niet Douwe die biedt 2 sans en Louise volgt keurig met 3 sans.
Resultaat: zij spelen het contract met 3 overslagen en zij halen als enigen de volle punten binnen. De vraag is, is dit kennis, inzicht of geluk maar hoe het ook zij: Chapeau voor jullie met dit succes.
Bart en Jan zijn in de B-lijn eerste geworden en zien we met Marian en Tetsie, Tjitske en Henk terug in de A-lijn. Christel en Wiebe, Ben en Nynke, Dieuwke en Hylke moeten de strijd in de B-lijn weer aanbinden.

Fijn dat Ane goed hersteld in ons midden is teruggekeerd. Tevens worden alle invallers van dit seizoen hartelijk bedankt voor hun medewerking zodat we bijna geen stilzitters hebben gehad wat voor ons allemaal heel plezierig is.

Alle mensen die op de achtergrond meewerken aan een goed verlopen en vooral gezellig bridgeseizoen worden vanaf deze plaats hartelijk bedankt voor hun inzet.

Verder kon je merken dat het, het einde van het bridgeseizoen was, ieder was wat voorjaarsmoe je hoorde ook vaak opmerkingen van niet goed gespeeld, vreemde spellen enz. enz. dus conclusie ieder heeft na deze lange winter behoefte aan mooi weer en hopelijk een goede zomer waardoor ze de nodige energie opdoen om in september uitgerust en opgeladen de competitie aan te gaan.

Allemaal een goede zomer toegewenst.

Wil